Utolsó frissítés: 2014-09-11

Szilikon implantátum méretek, árak, tudnivalók

Szilikon implantátumokat egészen 1963-óta használnak a sebészek, ekkortól jegyzik az implantátumok első generációját. Jelenleg, az 1990-es évek közepétől, a szilikon implantátumok ötödik generációjánál tartunk, ennyi év szakmai tapasztalata összegződik a legújabb termékekben.

Szilikon implantátumok töltőanyag szerint:


Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Szilikon implantátumok egyéb jellemzőik szerint:

Minden nő anatómiailag különböző, és a céljaik is eltérőek a mellplasztika kimenetelére való tekintettel: van aki rekonstrukciót szeretne, van ki mérsékelten nagyobb, van aki pedig hatalmas melleket. Az implantátum gyártóknak figyelemmel kell lenniük a különféle anatómiára és igényekre, így az implantátumok is rendkívül sokfélék. A szilikon implantátumok lehetnek csepp (anatómiai) vagy félkör alakúak. A felszínük lehet sima vagy pedig texturált. Lehetnek nagyobb kerületűek, melyek szélesebb mellkashoz alkalmazkodnak, vagy kisebbek, vagy nagyobb növekedést biztosítóak. Egyes implantátumokat még a beültetés előtt feltöltenek, másokat csak a beültetés után. Az egyes gyártók által készített mellimplantátum fajták részletes leírásai megtalálhatóak a gyártók (lejjebb) honlapjain, de az orvosok a műtét előtt tájékoztatnak a lehetséges opciókról.

Szilikon mellimplantátum méretek:

A szilikon mellimplantátum méretek űrtartalom szerint osztályozódnak, 200 és 2000 köbcenti között váltakoznak. A legtöbb nő számára a mellplasztika elsődleges célja a mellnagyobbítás, ám nem szabad túlzásokba esni. Fontos tanács, hogy mindenképpen érdemes az orvosunkra hallgatni. Ahhoz, hogy az orvos segíteni tudjon a megfelelő szilikon implantátum kiválasztásában, érdemes a konzultációra képekkel érkezni, hogy milyenek az áhított mellek. Fontos tudni, hogy a végeredmény a test különbözőségei miatt soha nem pont ugyanaz lesz, mint amit a képen látunk, de az orvos mindent meg fog tenni, hogy a lehető legközelebbi hasonlóságot érjük el. A mellimplantátum méret megválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy milyen hatást szeretnénk elérni: szeretnénk-e irreálisan nagy melleket, vagy inkább a természetes hatás keretein belül maradnánk. Minél nagyobb az implantátum, annál nagyobb az esetleges komplikációk előfordulásának a veszélye, ezt nem szabad elfelejteni! illetve nem árt meggondolni, hogy az implantátum befolyásolhat-e a napi tevékenység elvégzésében, például a sportolásban, Nem szerencsés ha az új mellek mindig útban vannak.

Hozzávetőleges szilikon mellimplantátum árak:

Mint a fentiekből is látható az implantátumok maguk is igencsak eltérőek, így nem meglepő tehát, hogy a mellimplantátum árak is elég tág skálán mozognak. Hogy mégis legyen valami fogalmad arról, mennyibe is kerülnek az implantátumok: a leggyakrabban használt fajták ára darabonként 150.000 és 400.000 Ft között mozog. A neked szükséges implantátum áráról az orvosod adhat bővebb felvilágosítást.

Sóoldattal és géllel töltött szilikon implantátum

egy gélllel és egy sóoldattal töltött szilikon implantátum látható a képen

A félbe vágott, géllel töltött szilikon implantátum belsejéből nem folyik ki a töltőanyag

mell implantátum

Implantátum gyártók:

A legszigorúbb előírásoknak az USA-ban kell megfelelniük az implantátum gyártóknak, itt csak az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) hitelesítheti működésüket. Egészen 2012-ig mindössze két, az FDA által is elfogadott gyártó volt a piacon, a Mentor Worldwide LLC (Johnson&Johnson) és az Allegran, amikor is csatlakozott hozzájuk a Sientra, ami szintén legitim lett az Államokban. A világ egyéb tájain az alábbi szilikon implantátum gyártók márkáit használják még: Eurosilicone S.A.S, Poly Implant Prosthese, Nagor, Cloverleaf Medical.

Szilikon implantátum esettanulmányok:

Az FDA minden esetben elvárja a mellimplantátum gyártóktól, hogy végezzenek teszteket a piacra bocsátás előtt és után is. A piacra bocsátás utáni részletesebb tanulmányokkal szemben kitétel, hogy minimum 40.000 páciens adatait kezeljék, és értékeljék ki, hogy azok miképpen reagálnak az implantátumokra a beültetést követő 10 évben. Az FDA a 2011 júniusában publikált legutóbbi kiértékelését az alábbi pontokban foglalta össze:

Az FDA a következőket ajánlja azon nők számára, akiknek beültetett szilikon implantátumuk van, vagy ilyen implantátum beültetését tervezik: