Utolsó frissítés: 2014-08-31

Zsírleszívás

a felgyűlt zsírpárnák ellensége a zsírleszívás A zsírleszívás egy olyan plasztikai sebészeti eljárás, melynek során a bőr alatti zsírlerakódásokat egy hosszú üreges tűn, ún. kanülön keresztül távolítják el, a bőrön ejtett vágásokon keresztül. Az eljárást már az 1920-as évektől alkalmazzák, ám a módszerek rengeteget változtak azóta. Rögtön a cikk elején szeretnénk egy tévhitet eloszlatni: a zsírleszívás nem a diéta, vagy a rendszeres testmozgás egyik tökéletes alternatívája, és nem végezhető el mindenkin. A zsírleszívás az olyan lerakódások eltávolítását szolgálja, amelyek fogyókúra és testmozgás segítségével nem tűnnek el.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Kin végezhető zsírleszívás? Kik az ideális jelöltek?

Annak, aki zsírleszívást szeretne, természetesen be kell töltenie a 18. életévét, illetve lehetőleg minél jobb fizikai kondícióban kell lennie, meg kell próbálkoznia a diétával és a testmozgással is, persze legyen rajta olyan zsírlerakódás, amitől nem tud megszabadulni. Ezek a zsírlerakódások legtöbbször genetikai eredetűek. Zsírleszívás a test különféle részeiből lehetséges, leggyakoribb területek a has, a fenék, a csípő, lovaglóizmok, comb, kar és az arc. Egyes betegségek, mint a diabétesz, a keringési rendellenességek és szívbetegségek, illetve a fertőzések nem feltétlenül kizáró tényezők ugyan, de nagyban növelik a zsírleszívással járó kockázatokat. Annak, aki zsírleszívásra jelentkezik stabil testsúllyal kell rendelkeznie, tehát rögtön terhesség után, fogyás előtt, terhesség előtt ez a beavatkozás nem ajánlott. Fontos megjegyezni, hogy a zsírleszívás hatására nem lép fel jelentős súlycsökkenés, tehát fogyókúrás céllal nem alkalmazható, viszont használható a test kontúrjainak formálására. A kontúrok változásával, a bőrnek idomulnia kell a test új alakjához, ezért fontos, hogy annak, aki zsírleszívást szeretne, erős, rugalmas bőre legyen. Akinek rugalmatlan, megereszkedett bőre van, annak valószínűleg a hasplasztika, karplasztika vagy egyéb célzott terület plasztikázása a megfelelő eljárás, ennek során el tudják távolítani a nem kívánatos zsírréteget is, illetve a bőrt is alakítani tudják. Egy jó orvos a konzultáció során ezeket a lehetőségeket számba fogja venni.

A zsírleszívás módszerei:

Vákuumos zsírleszívás (SAL):

Ez a módszer a zsírleszívás „ősi” technikája. A plasztikai sebész a bőrön ejtett apró vágásokon keresztül egy csövet juttat a bőr alá, és azt előre hátra mozgatva a zsírrétegben meglazítja a zsírsejteket. A tű egy vákuumos berendezéshez csatlakozik, ami kiszívja a fellazított zsírt.

Ultrahangos zsírleszívás: (UAL):

Az ultrahangos zsírleszívás során a sebész egy speciális kanült használ, ami rezgéseket kelt a testbe jutva. A rezgés megtöri a zsírsejtek falát és emulgálja, folyósítja azokat, a folyósított zsírt pedig könnyebb a testből kiszívni. Ez a módszer olyan területeken hatásos, ahol több izom található, mint például a hát felső része. Bár a vérveszteség jóval alacsonyabb, mint a hagyományos módszernél, nagyobb eséllyel alakul ki szeróma (folyadékrög), amit később egy tűvel le kell csapolni. Az 1980-as, 90-es években használt ultrahangos technikák nagy hátránya volt, hogy az ultrahang a test egyéb szöveteit is károsította. A modern ultrahangos készülékeknél ez a probléma már nem áll fenn.

Energiával támogatott zsírleszívás: (PAL):

Az energiával végzett zsírleszívás egy gyűjtő fogalom, mely több féle technikát foglal magában, melyeknek a lényege, hogy nem az orvosnak kell a páciensben a kanült mozgatnia, hanem a mozgatást egy mechanikus gép végzi helyette. Ettől eltekintve az eljárás teljes egészében olyan, mint a vákuumos zsírleszívás.

Páros kanüllel végzett zsírleszívás (TCAL vagy TCL):

A páros kanüllel végzett zsírleszívás is egy energiával támogatott zsírleszívás módszer, melynek sajátossága, hogy a két kanül egymásban van. A külsö, barázdált kanülben található belső kanül az, amelyik a mozgást végzi, és a leszívott zsír is ezen keresztül távozik. Más energiával támogatott módszerekkel szemben különbség, hogy itt a belső tű az orvos előre hátra mozgásait imitálja pár cm hosszan, míg más módszerek apró, pár mm-es rezgésekkel dolgoznak. Mivel a külső kanül távol tartja a mozgó tűt a fontos szövetektől, ezzel a módszerrel lehetséges a bőrhöz közeli, vagy egészen mély rétegekben végzett zsírleszívás is. A módszer másik előnye, hogy a tűk a súrlódás hatására nem melegszenek fel, így csökkentik az esetleges égési sérülések kialakulásának veszélyét.

Külső ultrahangos zsírleszívás (XUAL vagy EUAL):

A külső ultrahangos zsírleszívás során, amint a módszer nevéből is adódik, az ultrahangos zsírbontást a testen kívülről, a bőrön át alkalmazzák. Ez a módszer azért jött létre, mert a hagyományos ultrahangos módszernél elég magas volt a szerómák kialakulásának, illetve bőrelhalásnak a kockázata, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek ennek a módszernek az esetében csökkennek. Az külső ultrahangos zsírleszívás a páciens számára is kevésbe kellemetlen, a vérveszteség is kisebb, valamint egyszerre nagyobb területek is kezelhetőek így. Mindezen előnyök ellenére ez a módszer jelenleg nem túl elterjedt, mivel az orvosi tanulmányok nem meggyőzőek a külső ultrahangos zsírleszívást illetően.

Vízzel segített zsírleszívás (WAL):

A vízzel segített zsírleszívás során egy legyező alakú vízsugárral lazítja fel a plasztikai sebész a zsírsejteket, amelyeket aztán rögtön ki is szív a kanülön keresztül, a vízzel együtt.

Hogyan történik a zsírleszívás?

A zsírleszívás előtti konzultáció során a plasztikai sebész, mint minden plasztikai eljárás előtt elrendel egy laborvizsgálatot, hogy tájékozódjon az általános állapotod felől. Felírhat különféle gyógyszereket, fájdalomcsillapítókat, vagy megkérhet arra, hogy a jelenleg fogyasztott gyógyszereid szedését szüntesd be, amennyiben azok növelhetik a vérzékenység veszélyét. Amennyiben dohányzol, ezt a műtét előtt jó idővel kénytelen leszel feladni. A műtét maga vagy helyi, vagy általános érzéstelenítés keretében történik, és általában 1-1,5 órát vesz igénybe. Az orvos még álló helyzetben berajzolja a kezelt területen az elérni kívánt kontúrokat, majd az érzéstelenítés után a bőrödön ejtett apró vágásokon keresztül bevezetett kanüllel leszívja a testedből a zsírt. Még az operáció napján hazamehetsz, de az érzéstelenítők miatt szükséged lesz valakire, aki hazavisz.

A zsírleszívás utáni varratok:

A zsírleszívás utáni varratok alkalmazásával kapcsolatban számos orvos eltérő állásponton van. Mivel az ejtett vágások kicsik, a folyadék mennyisége pedig, ami a páciens testéből távozik, viszonylag nagy, néhányuk teljesen nyitva hagyja a sebeket, mert azok gyorsabban gyógyulnak, ha a folyadék akadálytalanul távozhat. Mások csak részben varrják be őket, míg vannak olyanok is, akik a varratokat csak pár nap elteltével teszik fel. Mielőtt hasonló beavatkozást veszel igénybe, mindenképpen kérdezd meg az orvosodat, hogy te mire számíts!

Felépülés a zsírleszívás után:

A zsírleszívás után a páciensek általában pár nap, pár hét múlva már vissza tudnak térni a rendes napi tevékenységükhöz. A felépülés pontos időtartama mindig függ a beavatkozás mértékétől. A műtét után pár hétig speciális, kompressziós ruhát kell viselned, ami a kitágult szöveteket a helyükre kényszeríti. Előfordulhat, hogy elvezetőket hagynak a bőröd alá ültetve egy rövid ideig, amiken keresztül szabadon távozhat a vér, vagy a felgyülemlett folyadék. Az orvosod minden bizonnyal külön utasításokat ad majd neked a kezelt terület tisztán tartására vonatkozólag, hogy elkerülhesd a fertőzéseket. A zúzódáshoz hasonló műtéti nyomok pár nap, maximum pár hét múlva enyhülni kezdenek, de a terület dúzzadtsága még jó pár hétig megmaradhat.

Zsírleszívás árak:

A zsírleszívás árak természetesen a kezelt terület nagysága, illetve a használt altatási eljárás függvényében változnak, arról nem is beszélve, hogy minden orvos már áron dolgozik. Hogy mégis legyen valami a fejedben arról, mennyi lehet a zsírleszívás ára, egy körülbelüli alsó és felső határt megírunk, ettől pontosabban az orvostól tudsz érdeklődni, akit választasz. 2012-ben a zsírleszívás ára 80.000 és 190.000 Ft között mozog, amit befolyásol a kezelt terület, a mennyiség, illetve a választott orvos.

Érdemes még elolvasni:

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel Mellplasztika Ajakplasztika