Utolsó frissítés: 2014-08-31

Szemhéjplasztika

főleg idős korban hasznos, de a látást is javítja a szemhéj plasztika A szemhéjplasztika egy olyan beavatkozás, mely a lógó, megöregedett szemhéjat úgy fiatalítja meg, hogy a fölösleges bőr, illetve zsír lerakódások eltávolításra kerülnek. A szemhéjplasztika hatására a szemeid környéke fiatalosabb lesz, kipihentebbé, éberebbé válnak a vonásaid. Mind az alsó, mind pedig a felső szemhéjak plasztikázhatóak. A felső szemhéj plasztika olyan esetekben megoldás, ha az ott felgyülemlett zsírtól a szemhéjad puffadt. Ez az elváltozás az esztétikai hátrányain túl rombolhatja a periférikus látásodat, vagy okozhat akár homályos látást is. Az alsó szemhéj plasztika a szemek alatt kialakult táskák eltüntetésére alkalmas, illetve ezáltal az ott kialakult apró ráncok is eltűnnek. A beavatkozás után ismét láthatóvá válik az írisz alatti szemfehérje.

Szemhéjplasztika előtti konzultáció:

A szemhéjplasztika előtti konzultáció során a plasztikai sebészed alaposan ki fog kérdezni arról, milyen célból szeretnéd a műtétet, illetve arról, hogy milyen az egészségi állapotod: használsz-e gyógyszereket, étrend kiegészítőket, vitaminokat, van-e allergiád, illetve, hogy volt-e már korábban plasztikai műtéted. Miután tájékozódott a céljaidról, alternatívákat fog ajánlani neked, hogy azok miként elérhetőek. Az is elképzelhető, hogy készít szemhéjplasztika előtti képeket, illetve egy jó sebész mindenképpen részletesen tájékoztat arról, hogy a plasztikai sebészet mai módszereinek tükrében mik a szemhéjplasztika veszélyei. A korod, a szemhéjad struktúrája, a bőröd milyensége mind befolyásolják a műtét kimenetelét. A tényezők, melyek komplikációkat okozhatnak a műtét során: a szemszárazság, és az alsó szemhéjak ernyedtsége.

A szemhéjplasztika menete:

A páciens általában a szemhéjplasztikai műtét reggelén érkezik a sebészetre, és még aznap távozhat. Maga a szemhéjplasztika nagyjából egy-három órát vesz igénybe. Miután az érzéstelenítést megkapta a páciens, megkezdődik a műtét. A szemhéjon ejtett vágások általában a szemhéj természetes vonalait követik: a felső szemhéjon a szemhéj feletti ráncok mentén, az alsó szemhéjon pedig a pillák alatt ejt vágásokat a plasztikai sebész. Alsó szemhéj plasztika setében belülről is lehetséges megejteni a vágást, így a fölösleges zsír eltávolítása lehetséges anélkül, hogy látható heg maradna a plasztikai műtét után. A módszer hátránya, hogy a felesleges bőr egy ilyen vágással nem távolítható el.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Felépülés a szemhéjplasztika után:

A szemhéjplasztika után a dúzzadtság és a fájdalom pár héten belül enyhülnek, de legjobb esetben is pár hónap szükséges, míg a végső eredmények stabilizálódnak. Az első pár napban a műtét után a páciens balzsamos kezelést kap, hogy a sebhelyek hidratáltak maradjanak. Javasolt jeges borogatás alkalmazása, ami enyhíti a kezdeti fájdalmakat. Legtöbb orvos fel fog írni fájdalomcsillapítókat is erre a célra, illetve a szemcseppek használata is elterjedt, mivel ezek is segítenek a fájdalmat kordában tartani, illetve megakadályozni az elfertőződést. A szemhéjplasztika után a lábadozás alatt alvás közben a fejet a test többi részénél magasabban kell tartani, mivel így felgyorsul a sebgyógyulás. A szemhéjplasztika utáni harmadik naptól javasolt a langyos vizes borogatás a komfort érdekében, illetve a nap és a szél elleni védelem miatt a sötét napszemüveg legalább egy hétig. A varratokat a szemhéjplasztika utáni második napon szokták eltávolítani. A páciensek szemhéja dúzzadt és elszíneződött marad a műtét után legalább 7-10 napig. Az első pár hét alatt szokványos tünetek a fokozott könnyezés, fényérzékenység, és a homályos vagy dupla látás. A szemfehérje foltokban vagy teljesen bevérezhet. Ez a tünet magától megszűnik a műtét utáni második, harmadik hét körül. Előnyös, ha a páciensek folyamatosan nedvesítik a szemüket a szemhéjplasztika után, úgy, hogy pislognak, vagy pedig a mennyezetet nézik. Kontaklencsék viselése a szemhéjplasztika után szigorúan tilos mindaddig, amíg az orvos erre külön engedélyt nem ad, amíg a szemek teljesen föl nem épülnek. A műtét után három nappal a páciens már tud olvasni és tévét nézni, egy bő hét múltán már visszatérhet a munkába is. A sebhelyek ekkor még jól látszanak, azonban tilos sminket feltenni az eltakarásukra. A műtét után nem szabad derékból hajolni, vagy olyan megerőltető tevékenységet végezni, ami megemeli a vérnyomást. A műtét utáni sebhelyek maradandóak, azonban a szem természetes vonalai takarják őket, és általában idővel halványulnak is.

A szemhéjplasztika veszélyei:

Mint bármely plasztika sebészeti beavatkozásnak, természetesen a szemhéjplasztikának is vannak veszélytényezői. Ezek közül legjelentősebbek: szabálytalan hegesedés, ideiglenes homályos látás, szemszárazság, nehezen záródó szemek, leeső alsó szemhéj, kifelé forduló szemhéj, hematóma, fertőződés, folyadék felgyülemlés, az érintett bőrterületek elérzéktelenedése, a szemhéj bármilyen rendellenes elváltozása, súlyosabb esetben látásveszítés. Ezek mindössze lehetséges veszélytényezők, melyeknek többsége ritkán fordul elő. Az mindenképpen fontos, hogy a sebészed megfelelően tájékoztasson ezekről!

Mennyire tartós a szemhéjplasztika eredménye?

A szemhéjplasztika végső eredménye a műtét után csak hónapokkal mutatkozik meg, azonban akár évekbe is telhet a sebek teljes gyógyulása. A szemhéjplasztika bár végleges megoldást nyújt néhány problémára, a természetes öregedést nem állíthatja meg. Fényvédő krémek folyamatos használata (a műtét után élethosszan) segíteni fog neked megtartani az elért eredményeket.

Szemhéjplasztika árak:

A szemhéjplasztika ára csakúgy, mint bármilyen más plasztikai műtét ára, függ a beavatkozás mértékétől, a választott sebésztől, illetve az alkalmazott eljárástól. A szemhéjplasztika árak tehát korántsem egységesek, viszont, hogy mégis tudd hová tenni, mennyibe kerülhet egy ilyen beavatkozás, ezekben az intervallumokban kell gondolkodnod 2012-ben: felső szemhéj plasztika: 110.000-200.00 Ft, alsó szemhéj plasztika: 130.000-270.000 Ft. Azt, hogy pontosan mennyi a szemhéjplasztika ára, minden esetben a választott plasztikai sebészed tudja neked pontosan megmondani.

Érdemes még elolvasni:

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel Zsírleszívás Ajakplasztika