Utolsó frissítés: 2014-08-31

Orrplasztika előtt és után, árak

orrplasztika a csinos, szexi orrhoz Orrplasztikával lehetséges az orr méretének, archoz viszonyított arányának megváltoztatása, funkcióinak javítása. Az orrplasztika segíthet a légzési nehézségeken, és megváltoztatja az arc esztétikai jellegét. Az orr 17 éves korig fejlődésben van, tehát a 17 éves kor alatt végzett plasztikai beavatkozások hosszú távú eredményei bizonytalanok.

Mit változtat meg az orrplasztika?

Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Orrplasztikát szeretnék. Mi a következő lépés?

Fontos, hogy azért válaszd az orrplasztikát, hogy te meg legyél elégedve magaddal, és ne azért, hogy valaki másnak próbálj megfelelni vele! Ha biztosan tudod, hogy szeretnél belevágni, akkor keress fel egy megbízható plasztikai sebészt, és egyeztess egy időpontot konzultációra. A konzultáció során az orvos felméri az egészségügyi állapotod, kikérdez arról, van-e valamilyen örökletes betegséged, szedsz-e rendszeresen valamilyen gyógyszert, vitamint, táplálék kiegészítőt. Ha az orvos nem ajánlaná fel, akkor neked érdemes kezdeményezned műtét előtti fotók készítését, hogy később össze tudjátok az eredményeket hasonlítani a kiindulási állapottal! A konzultáción természetesen szó fog esni róla, hogy mi is a célod az orrplasztikával, pontosan milyen eredményt is szeretnél. Ne érezd magad kellemetlenül, ha erre nem tudsz pontos választ adni, nagyon kevesen tudnak, a legtöbb orvos ezért dolgozik számítógépes látványtervezéssel. Az orrplasztika tervezés segítségével előre meg tudod nézni, milyen eredményt várhatsz a műtéttől.

Mi az orrplasztika menete?

Az orrplasztika műtét előtti időszakra a választott sebész speciális utasításokat fog adni: milyen vitaminokat fogyassz, mit ne fogyassz, hogyan tudsz legeredményesebben felkészülni a műtétre. A sebészetre a műtét reggelén kell megérkezned, az orrplasztikai beavatkozás maga, nagyjából 1-3 órát vesz igénybe. Végezhető orrplasztika altatás nélkül is, de legtöbben altatásban esnek át a procedúrán. Két alapvető technika létezik: nyitott vagy zárt orrplasztika. A plasztikai sebész fogja eldönteni, melyik módszer a legmegfelelőbb a számodra.

Zárt orrplasztika:

A zárt orrplasztika röviden annyit tesz, hogy minden metszés és vágás az orron belül helyezkedik el, így a műtéti hegek kívülről észrevehetetlenek. Ha első alkalommal lesz orrplasztikád, akkor az orvos valószínűleg a zárt orrplasztika módszerét fogja használni. A zárt orrplasztika jellemzői:

Nyitott orrplasztika:

A nyitott és a zárt orrplasztika között egyetlen lényeges eltérés van, hogy míg a zárt orrplasztika esetében a vágások kizárólag az orron belül helyezkednek el, addig a nyitott módszernél az orrsövény külső, húsos részén is ejtenek vágást. Ez a vágás később alig észrevehetően gyógyul, és a fej helyzete miatt általában takarásban van. Ha nem ez lesz az első orrplasztikád, akkor valószínűleg nyitott orrplasztikára kell számítanod.

Meddig tart a felépülés az orrplasztika után?

A beavatkozás mértékének függvényében még az orrplasztika műtét napján, vagy pár nap múlva hazatérhetsz. Amennyiben még a műtét napjának estéjén hazamehetsz, mindenképpen gondoskodnod kell valakiről, aki haza tud vinni, az érzéstelenítéstől ugyanis még jó ideig kába leszel. A kezdeti eredmények már egy hónap után látszanak, a teljes gyógyulásra azonban még legalább 3 hónapot kell várnod. A műtéti helyet (az orrlyukaidat) az orrplasztika után a felépülés első napjaiban tamponálják, vagy kis kivezető csöveket helyeznek el, hogy az utólagos vérzés folyamán szivárgó vér ne gyűljön fel. Előfordulhat, hogy gipsz kötést is kapsz az új orrod rögzítésére. Amennyiben az orrplasztika után be is gipszelnek, a gipsz kötés eltávolítására nagyjából egy hét után számíthatsz, a külső varratokat azonban már a 4-5. napon eltávolítják, amennyiben az orvos nem felszívódó varratokat használ. Az első héten az orrplasztika után mindenképpen olyan testhelyzetben aludj, hogy a fejed és a vállaid a tested többi részénél magasabban helyezkedjenek el! Ha így teszel, az segít legyűrni a műtét utáni dúzzadó, lüktető fájdalmat. A szem körül kialakuló hematómák (kék dúzzanatok) nagyjából 2 hét alatt múlnak el, eddigre már visszatérhetsz a megszokott napi tevékenységedhez is. A dohányosoknál a kék területek gyógyulása lassabb, ez akár 3 hétig is húzódhat. Az orrműtét feltűnő jelei az orrplasztika utáni felépülés 3. hetére megszűnnek, ekkor már alig észrevehetőek. Az orr végleges formája az orrplasztika utáni felépülés első hónapjának végére kezd kibontakozni. Az ekkor még itt-ott látható műtéti nyomok fokozatosan, az elkövetkezendő hónapokban fognak teljesen megszűnni.

Hogyan gyorsítható a gyógyulás és csökkenthető a fájdalom az orrplasztika után?

Az orrplasztika utáni egyik legkellemetlenebb tünet, ami a legtovább, akár 6 hónapig is húzódhat a műtét utáni dúzzadó, lüktető érzés az orrban. Ennek csökkentésére, és mielőbbi elmúlása miatt az alábbiak tanácsosak:

Mik az orrplasztika veszélyei? Milyen kockázatokkal jár az orrplasztika?

A plasztikai sebészet fejlődésével természetesen az orrplasztikai beavatkozás is egyre biztonságosabbá vált, azonban mint bármely plasztikai műtétnek, az orrplasztikának is vannak veszélyei. A veszélytényezők, amelyek az orrplasztika során kockázatot jelentenek: az orrban futó hajszálerek roncsolódása, elfertőződés, szabálytalan hegesedés, hematóma, kedvezőtlen esztétikai eredmény, az altatás veszélyei, vérrögök kialakulása, a bőr érzékenységének megváltozása a műtéti területen, a légutak rendellenes deformálódása, az orrsövény kilyukadása (ez egy eléggé ritkán előforduló tünet), maradandó fájdalom, szabálytalan hegesedés, kedvezőtlen eredmények esetén újabb műtét válhat szükségessé. Mi az orrplasztika ára? Mennyibe kerül az orrplasztika? Az orrplasztika ára természetesen nem állandó, folyamatosan változik, és nagyban befolyásolja az, hogy melyik sebészt választod. 2012-ben nagyjából az alábbi orrplasztika árakra számíthatsz: 300-500.000 Ft között. A pontos orrplasztika árak felől minden esetben a választott plasztikai sebészednél érdeklődj!

Érdemes még elolvasni:

Fülplasztika: deformált, elálló fülek korrekciója Ajakplasztika, Ajakfeltöltés Mellplasztika