Utolsó frissítés: 2014-08-31

A mellkisebbítés ára, menete

a túl nagy mellek ellen: mellkisebbítés A mellkisebbítés egy olyan mellplasztikai beavatkozás, melynek célja a túlméretezett mellek méretének csökkentése olyan módon, hogy az arányos legyen a páciens többi testrészével. A mellek újra struktúrálásánál egyik legfontosabb szempont a szövetek épségének megőrzése a mellbimbó tájékán, hogy azok érzékenysége ne sérüljön, illetve a páciens a későbbiekben is képes legyen a szoptatásra. A mellkisebbítés egyik legfőbb célja az egészséges önbizalom, a teljes értékű önértékelés visszaállítása.

Milyen problémákra jelent megoldást a mellkisebbítés? Mit várhatsz a műtét után?

Minden esetben az egyik legfontosabb dolog, hogy reálisak legyenek az elvárásaid, légy tisztában azzal, hogy milyen eredményt érhetsz el, és mik az esetleges komplikációk! Fontos, hogy saját magadnak akarj megfelelni a műtéttel, ne pedig valaki másnak! Az alábbi esetekben jelenthet számodra megoldást a mellkisebbítés:
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Mit kell tenned, ha mellkisebbítést szeretnél?

Ha biztos vagy magadban, akkor a következő lépés, hogy válassz, egy plasztikai sebészt. A konzultáció során a sebész fel fogja mérni az egészségügyi állapotodat, valószínűleg laborvizsgálatokat rendel el, és kikérdez fogyasztasz-e rendszeresen bármilyen gyógyszert, étrend kiegészítőt. Ha nem ajánlaná fel, hogy készítsetek mellkisebbítés előtti képeket, akkor erre érdemes neked kitérned, hiszen később így jobban össze tudjátok hasonlítani az eredménnyel. A mellkisebbítés többféle eljárással, módszerrel is végezhető. A plasztikai sebész ki fog kérdezni részletesen a mellkisebbítéssel kapcsolatos céljaidról, és az azokhoz leginkább megfelelő technikát fogja ajánlani.

A mellkisebbítés folyamata. Mi a mellkisebbítés menete?

A mellkisebbítés alatt a fő cél végig a mell érzékenységének és a szoptatásra való készségnek a megóvása a mell méretének arányos csökkentése mellett. Sok esetben a mellkisebbítés folyamán mellfelvarrás is szükségessé válik. Ugyanígy cél természetesen a műtét utáni sebhelyek minimalizálása. Bizonyára szeretnéd tudni, mekkora vágásokat ejtenek a melleden, hol maradhatnak sebhelyek. A mellkisebbítés műtét alatt használt leggyakoribb vágási technikák:

Mennyi idő a felépülés a mellkisebbítés után?

Az esetek többségében még a mellkisebbítés műtét napján hazamehetsz, viszont szükséged lesz sofőrre, mivel kába leszel az érzéstelenítéstől. A mellkisebbítés után speciális kompressziós melltartót kapsz, ami segíti a sebek gyógyulását, és enyhíti a fájdalmadat és a műtét utáni dúzzadást. A műtét után valószínűleg csöveket hagynak a melleidben a felgyülemlő folyadék és vér elvezetésére, ezek eltávolítása a műtét után egy héttel esedékes. A mellkisebbítés után, amennyiben nem felszívódó varratokat használ az orvos, a varratszedés szintén nagyjából egy hét múlva várható. A mellkisebbítés utáni első napokban az alvás nehézkes, és gondot okozhat. Célszerű több párnát használni, hogy a fej és a mellkas a test többi részénél magasabban helyezkedjenek el. A sebek gyógyulásáig a hason fekvést érdemes elkerülni. A tisztálkodás a mellkisebbítés után szintén komplikált, mivel varratszedésig nem engedélyezett a fürdés, és a kezeket még jó ideig nem lehet a fej fölé emelni. A szokásos napi teendőidhez a műtét utáni 2-3. hét környékén térhetsz vissza, de a nehéz tárgyak emelgetésétől, előre hajlástól jobb, ha még tartózkodsz. A megerőltető tevékenységet a mellkisebbítés után nagyjából hat hétig hanyagolni kell.

Hogyan gyorsítható a gyógyulás a mellkisebbítés után?

A mellkisebbítés végleges eredménye fél-egy év alatt mutatkozik meg. Annak érdekében, hogy felgyorsítsd a folyamatot, és csökkentsd a fájdalmakat a következőket teheted:

A mellkisebbítés kockázatai. Milyen szövődmények léphetnek fel a mellkisebbítés után?

A plasztikai sebészet fejlődésével, csakúgy, mint bármely más plasztikai műtét esetében, a mellkisebbítés veszélyei is sokat csökkentek, egyre biztonságosabb ez a beavatkozás, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán ne lennének veszélyei. A leggyakoribb kockázatok és szövődmények a mellkisebbítés után: szabálytalan hegesedés, elfertőződés, a mell érzékenységének megváltozása, utólagos vérzés, vérrögök képződése, a bőr formájának, színének megváltozása, mély szöveti sérülések, asszimetria, folyadék felgyülemlés, a mellek fokozott keménysége, a tejtermelő képesség elvesztése, mélyvénás trombózis, maradandó fájdalom, sejtelhalás, másodszori beavatkozás szükségessége.

Mennyire tartós a mellkisebbítés eredménye?

A mellkisebbítés után elért eredmény hosszan tartó, de a műtét utáni súlyingadozás, terhesség, hormonális változások befolyásolják a mellek formáját. A kor előre haladtával a mellek mindenképp változni fognak.

A mellkisebbítés ára:

Mint bármely más plasztikai beavatkozás ára, a mellkisebbítés ára is folyamatosan változik, és függ a választott plasztikai sebésztől, illetve a beavatkozás mértékétől. A mellkisebbítés árak 2012-ben 300.000 és 700.000 Ft között mozognak. Ha kíváncsi vagy mennyi pontosan a mellkisebbítés ára, mindenképp az általad választott sebésznél érdeklődj!

Érdemes még elolvasni:

Mellfelvarrás A zsírleszívás menete Hasplasztika