Utolsó frissítés: 2014-08-31

Szilikon Mellimplantátum Eltávolítás

Pip sóoldatos implantátum Amikor először gondoltál szilikon implantátum beültetésre, valószínűleg meg sem fordult a fejedben, hogy idővel majd el akarod, vagy el kell távolítanod az implantátumot. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszeripari Hivatal felmérései alapján azonban ez csupán idő kérdése, ugyanis mellimplantátum tanulmányaik szerint az implantátum koránt sem egy életre szól. A mellimplantátum eltávolítására a legkülönfélébb okok miatt kerülhet sor. Viszonylag gyakori, hogy a mellplasztika utáni elváltozások miatt valaki már nem teljesen elégedett az eredménnyel, és ezért válik szükségessé az implantátum eltávolítás, ilyenkor általában új mellimplantátum is beültetésre kerül. A leggyakoribb kozmetikai elváltozások a ráncosodás, elmozdulás, aszimmetria. Szükséges lehet az eltávolítás az implantátum kapszulájának sérülése, vagy nagysejtes limfóma kialakulása miatt is.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Mire számíthatsz a mellimplantátum eltávolítás alatt?

A mellimplantátum eltávolítására sor kerülhet az implantátum cseréjével, vagy új mellimplantátum beültetése nélkül is. A legtöbb nő az eltávolítással együtt új mellimplantátumot is berakat, mivel a műtét célja a nagyobb méret elérése. Ha nem kerül beültetésre új szilikon mellimplantátum, akkor az eltávolítás mellett gyakran a mellfelvarrás is szükségessé válik, mivel a kitágult mell az implantátum nélkül nem lenne már olyan feszes, mint régen. A mellimplantátum eltávolításának procedúrája kevesebb mint egy órát vesz igénybe. Az implantátumot általában azon a vágáson keresztül távolítják el, amelyet a beültetésre használtak. A procedúra első lépése az implantátumot körülvevő hegszövet (kapszula) eltávolítása, és csak ezután távolítják el magát az implantátumot. Amennyiben sóoldattal töltött mellimplantátum került régebben beültetésre, első lépésben a sóoldatot engedik le az implantátum belsejéből, majd eltávolítják magát az implantátumot is. Amennyiben új mellimplantátum nem kerül beültetésre, a műtét után speciális, kompressziós melltartót kapsz, amely segít megakadályozni a folyadék felgyülemlését az implantátumok helyén.

Az implantátum eltávolítás veszélyei: milyen komplikációk lehetnek?

Az implantátum eltávolítás nyomán előforduló leggyakoribb veszélytényezők:

Felépülés az implantátum eltávolítás után:

A felépülés gyorsasága első sorban attól függ, hogy miért volt szükség az implantátumok eltávolítására, és hogy sor kerül-e új mellimplantátum beültetésére. Mindenképpen szükséges, hogy pontosan kövesd a plasztikai sebészed utasításait, így elkerülheted a komplikációkat! A kezdeti felépülés általában gyors, legtöbb páciens pár napon belül újra végezheti a megszokott napi tevékenységét, és 2-3 héten belül ismét teljes életet élhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Összes cikk a témában