Utolsó frissítés: 2014-08-31

Mellfelvarrás

megereszkedett mellek esetén A mellek megereszkedésének több kiváltó oka is lehet, ezek közül leggyakoribbak: A modern plasztikai sebészetben a mellfelvarrás szerencsére már csak rutin beavatkozás. A páciens igényei, illetve a megereszkedés mértékének függvényében többféle eljárás is létezik rá. Az alábbiakban megtudhatod, milyen mértékű lehet a megereszkedés, illetve mi számít megereszkedésnek. Milyen módon korrigálható, hogyan zajlik a beavatkozás, mennyi idő a felépülés, illetve,hogy milyen komplikációk fordulhatnak elő, ha a mellfelvarrás mellett döntesz.

A mell megereszkedésének mértéke:

Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Az alábbi esetekben lehet számodra megoldás a mellfelvarrás:

Konzultáció mellfelvarrás előtt:

Az orvosod a konzultáció során felméri az egészségi állapotodat. Tájékozódik arról, van-e allergiád, fogyasztasz-e gyógyszereket, vitaminokat, étrend kiegészítőket. Megkérdezi, hogy szerinted miért van szükséged a mellfelvarrásra, illetve megbizonyosodik arról, hogy reális eredményeket vársz a műtéttől. A mellfelvarrás előtt mindenképpen szükség van képalkotó vizsgálatra, ami 30 éves kor alatt ultrahang, 30 fölött pedig mammográfia. Az orvos megvizsgálja a melleidet: a zsírszövet mennyiségét és minőségét, a bimbóudvart, a mellbimbódat, a bőr mennyiségét és minőségét. A vizsgálatok után közösen megbeszélitek, hogy céljaid eléréséhez elegendő-e a mellfelvarrás, vagy szükséges-e egyidejű mellnagyobbítás saját zsírszövettel vagy implantátum beültetéssel. Amennyiben bizonytalan vagy az elvárt eredménnyel kapcsolatban, a plasztikai sebészed valószínűleg két szakaszos mellfelvarrást fog ajánlani: első lépcsőben elvégzi a korrekciót, hogy „kipróbálhasd” az új melleidet, és ha nem vagy teljesen elégedett az eredménnyel, akkor pár hónappal később egy korrekciós mellnagyobbító mellplasztika keretében korrigálja az első műtét eredményét.

Mellfelvarrás beavatkozási terv:

A konzultáció során mért eredmények, illetve a saját elvárásaid alapján a plasztikai sebész megtervezi, mi fog történni a mellfelvarrás során. Olyan módszert választ, mellyel a lelógó mellszövetet megemeli, és újraformázza, hogy visszaadja a mellek feszességét és kontúrját. A mellbimbó és a bimbóudvar visszakerül az eredeti, fiatalos pozíciójába, amennyiben szükséges a bimbóudvar méretét is csökkenti. Végül a fölösleges bőrrészeket is bejelöli, melyek eltávolításra kerülnek. Amennyiben az átlagosnál nagyobb mellekkel rendelkezel, a mellfelvarrás eredményének tartóssága miatt lehet, hogy csökkenteni kell a melleid méretét, ugyanis a gravitáció hatására a jelentős súly miatt a frissen felvarrt mellek rövid időn belül (pár hónap) ismét megereszkednek. A mellfelvarrás estében három gyakori vágást alkalmaznak, a megereszkedés mértéke, és az elvárt eredmények szerint:

A mellfelvarrás folyamata:

A mellfelvarrás reggelén éhgyomorra érkezel a műtét helyszínére. A műtét vénás, vagy helyi érzéstelenítéssel zajlik, így az egész procedúra nem vesz több időt igénybe egy napnál. Az orvos berajzolja a vágási tervet, megkapod az érzéstelenítőket, majd kezdetét veszi a mellfelvarrás műtét. Az műtét maga mindössze pár órán keresztül tart. Még a műtét estéjén távozhatsz a körházból, de mivel az érzéstelenítők miatt még jó ideig kába leszel, szükséged lesz valakire, aki hazavisz.

Felépülés a mellfelvarrás után:

A műtét után speciális melltartót kapsz, amelyet viselned kell. Attól függően, hogy a plasztikai sebészed milyen módszerrel dolgozik, előfordulhat, hogy hagy egy kis csövet a melledben, ami elvezeti a fölösleges felgyülemlett folyadékot. Útmutatást fogysz kapni, hogyan ápold a melleidet, illetve gyógyszereket, amik csökkentik az elfertőződés veszélyét és fokozzák a sebgyógyulást. Az első két hétben a sebhely minden bizonnyal kényelmetlen lesz, sokan tapasztalnak dúzzadtságot és sebfájdalmat. A két hétig nem alhatsz a hasadon, hogy kíméld a műtéti területet. A varratokat mellfelvarrás után egy-két héttel távolítják el, a páciensek általában már egy héttel a mellfelvarrás után visszatérhetnek a megszokott napi tevékenységükhöz. Az első hétben rendkívül fontos kímélni a műtéti területet, lehetőleg kerülni kell az előre hajlást, a nyújtózkodást illetve a mellkasra nehezedő bárminemű fölösleges nyomást.

Mennyire tartós az elért eredmény?

A mellfelvarrás végleges eredménye a műtétet követő pár hónapon belül fog megmutatkozni, ahogy a sebek begyógyulnak, és a mell elnyeri a végleges alakját. A vágási nyomok a mellfelvarrás után maradandóak, de az idő múlásával halványulnak. A mellfelvarrás eredménye tartós. Az idő múlásával a melleid a korosodás illetve a gravitáció miatt továbbra is változni fognak, de hosszabb ideig tartanak az új melleid, ha tartod a súlyod és egészségesen élsz. Bár a mellfelvarrás nincs hatással a szoptatási funkcióra, mindenképpen tudasd az orvosoddal, ha további terhességet tervezel, mivel azalatt a melleid változnak, és a mellfelvarrás után elért eredmények csökkenhetnek, vagy teljesen el is tűnhetnek a terhesség hatására.

A mellfelvarrás kockázati tényezői:

Mellfelvarrás esetében is természetesen csakúgy, mint bármilyen sebészi beavatkozásnál, vannak kockázati tényezők. ezek közül a két leggyakoribb: Ezeken kívül előfordulhat még keringési elváltozás, szöveti elhalás, fertőződés, idült fájdalom, esztétikai hiba, hegesedési probléma, maradandó pigmentációs elváltozások, mélyszövetek (idegek, véredények, izmok) ideiglenes vagy maradandó sérülése. Egy jó plasztikai sebész minden esetben teljes körűen fog tájékoztatni a beavatkozás előtt a lehetséges kockázatokról. Ha bizonytalan vagy, olvasd el hogyan válassz jó plasztikai sebészt!

A mellfelvarrás ára:

A mellfelvarrás árak folyamatosan változnak, illetve nagyban eltérnek sebészenként, illetve a beavatkozás mértékének függvényében. Hogy még tudd hová tenni, nagyjából mennyi a mellfelvarrás ára, 2012-ben a mellfelvarrás ára implantátum beültetés és mellnagyobbítás nélkül nagyjából 300 és 600.000 Ft között mozog, míg ugyanez implantátum beültetéssel együtt 700.000 és 1.400.000 Ft közé esik. A pontos mellfelvarrás árak után minden esetben a választott plasztikai sebészedtől érdeklődj!

Érdemes még elolvasni:

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel Zsírleszívás Ajakplasztika