Utolsó frissítés: 2014-08-31

Kisajak plasztika

kisajak megnagyobbodás esetén A plasztikai sebészeti beavatkozások fejlődésével a közelmúltban egyre nagyobb figyelmet kapott a kisajak plasztika. Bár ez a típusú plasztikai műtét még viszonylag újnak számít, a tengerentúlon és itthon is egyre több plasztikai sebészet kap megkeresést azzal a céllal, hogy kisajak plasztikát szeretne a páciens.

Milyen okokból végezhető a kisajak plasztika?

Kisajak kisebbítés:

Van, akinek születésétől fogva az átlagosnál nagyobbak a kisajkai. A legújabb kutatások szerint ez egy genetikailag öröklődő tulajdonság. Fontos megjegyezni, hogy az orvostudomány jelenlegi állása szerint nincsen „sztenderd” méret, tehát azt, hogy valaki túl nagynak ítéli-e a sajátját, azt leginkább az egyéni preferenciája szerint dönti el. A kisajak megnagyobbodás lehet olyan mértékű, hogy az gondot okoz az öltözködésnél, a strandon, vagy akár kellemetlenséget idézhet elő szex során. Ilyenkor ajánlott a sebész felkeresése, aki orvosolni tudja a problémát a kisajak plasztika segítségével, kisajak kisebbítés útján.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Kisajak korrekció:

Előfordul olyan is, hogy valaki nem születik ugyan az átlagosnál nagyobb méretű kisajkakkal, azonban az idő múlásával teste megváltozik. A kisajkak megnagyobbodása előfordulhat a szexuális együttléttel járó mechanikai behatások miatt, de előidézheti akár a szülés, vagy az öregedés is. Kisajak korrekcióról beszélünk olyankor, amikor valaki megváltozott testi jegyeit szeretné az eredeti, kislányos állapotra visszaváltoztatni. Ez tulajdonképpen a szépészeti célból végzett kisajak plasztika. A korrekció egy másik oka lehet, amikor a kisajkak feltűnően eltérő méretűek. Itt fontos megjegyezni, hogy mivel az emberi test alapvetően nem szimmetrikus, mindenkinél vannak eltérések, az azonban megint csak egyéni megítélés kérdése, hogy valaki mennyire van kibékülve saját kontúrjaival.

Konzultáció:

Mint minden plasztikai beavatkozásnál, a kisajak plasztika során is első lépés a konzultáció. A páciens elmondja az orvosnak, milyen célból szeretné a beavatkozást, az orvos pedig eldönti, hogy az valóban indokolt-e. Az orvos bemutatja a páciensnek a várható eredményt, és ha mindketten úgy gondolják, hogy a műtét során a cél elérhető, akkor a műtét előjegyzésre kerül.

Kisajak plasztika: felkészülés a műtétre, kockázatok:

A kisajak plasztika nem jár nagyobb kockázatokkal, mint bármely sebészeti beavatkozás. Az elfertőződés veszélye a legnagyobb, ennek elkerülése érdekében az orvos gyakran megkéri a pácienst, hogy a beavatkozás előtt pár hétig hordjon laza, jól szellőző fehérneműt, vagy elrendelhet fertőtlenítő antibiotikumokat, kezelést, kenőcsöt. A kisajak plasztika ideális időpontja a menstruációt követő 4-5. nap, így a következő menstruáció idejére a seb begyógyul, ezzel csökken a fertőzésveszély, illetve fontos a műtét után esetlegesen kialakuló gyulladásos, utóvérzéses panaszok megelőzése miatt is.

Mi a műtét menete?

A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végzik, nagyjából egy órát vesz igénybe. A páciens a műtét reggelén érkezik a sebészetre, és még aznap, vagy maximum egy nap bennalvás után távozhat is. A műtét során az orvos eltávolítja a nem kívánt részeket, majd a sebet összevarrja.

Mi várható a kisajak plasztika után?

Miután a páciens távozik, az érzéstelenítés elmúltával érdemes a kezelt részt jéggel borogatni, hogy a daganat gyorsabban lelohadjon, és ajánlott tisztasági betét használata az esetleges szivárgások miatt. Ha netán megfordulna a fejedben a tampon, gyorsan verd ki belőle, a műtét után az orvos által felírt fertőtlenítőkön kívül semmi nem kerülhet a hüvelyedbe! Kellemetlenség és irritáció a műtét utáni napokban természetesen előfordulhatnak, főleg a műtéti hegeket súroló ruhadarabok hatására. Műtét után is ajánlott a jól szellőző, laza ruházat, így a hegeket sem éri annyi irritáció. Érdemes a szexi fehérneműt egy laza boxeralsóra, a tapadós farmert pedig egy laza dresszre cserélni, illetve elengedhetetlen a rendszeres fertőtlenítés a fertőzés elkerülése végett. Jó hír a párkapcsolatban élőknek, hogy ilyenkor orvosilag sem ajánlott a porszívózás, kerti munka, gyerek cipelése, nehéz tárgyak emelgetése. Itt a remek alkalom, hogy elővedd a pasid/férjed olyan dolgokkal, amikre egyébként nehezebb rávenni – mert megérdemled. A kisajak plasztika után az első héten olvass, menj moziba, vagy sétálj: add át magad a pihenésnek. A műtét utáni túlérzékenység és a fájdalom ezen a héten valószínűleg elmúlik, ám a teljes felépülés ettől jóval tovább tart. Az első kontrollvizsgálatra a műtét utáni 5-6. napban kerül sor. A kisajak plasztika után a második és a negyedik hét között mozoghatsz többet, de kerüld a sportolást és a nehéz tárgyak emelgetését. A sebeid ekkor kezdenek gyógyulni, és ha nem vigyázol rájuk, könnyedén szétnyílhatnak. Szexuális életet élni a műtét után nagyjából 6 hétig még nem lehet. Az ötödik hét után fokozatosan, lassan kezdhetsz visszatérni a megszokott napi ritmusodba. Kiveheted a pasid kezéből a porszívót, amit rábíztál, elkezdhetsz nehezebb tárgyakat emelgetni, de fontos, hogy ha valamit kellemetlennek, kényelmetlennek érzel, várj még vele inkább egy-két hetet! A legfontosabb, hogy a kisajak plasztika után, a felépülés alatt rendszeresen járj kontrollra, és konzultálj az orvosoddal!

Mennyi a kisajak plasztika ára?

Mint minden plasztikai beavatkozás, a kisajak plasztika ára is függ attól, milyen orvost választunk, illetve milyen érzéstelenítés keretében kerül sor a beavatkozásra. A kisajak plasztika árak Magyarországon 2012-ben átlagosan 80.000 Ft körül kezdődnek, de kerülhet akár 350.000 Ft-ba is. Pontos számot csak úgy tudhatsz meg, ha kinézed a neked megfelelő orvost, és nála érdeklődsz a kisajak plasztika ára után.

Érdemes még elolvasni:

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel Mellplasztika Ajakplasztika