Utolsó frissítés: 2014-08-31

A Hasplasztika Menete, Szövődményei

a hasplasztika lapos hasat varázsol Mi a hasplasztika menete, mik a lehetséges szövődmények, és mennyire hosszú a hasplasztika utáni gyógyulás? Mindenki szeretné, ha lapos, feszes hasfala lenne, ám sokszor még a kemény edzések és komoly fogyás után sem mutatkozik meg a kívánt eredmény. Ilyenkor segíthet a hasplasztika. A hasplasztika során eltávolításra kerülnek a fölösleges bőr- és zsírszövetek, legtöbb esetben a plasztikai sebész helyreállítja a meggyengült izmokat is, ezáltal egy sima, egyenletes hasfalat alakít ki. Olyan nőknek is lehet szükségük hasplasztikára, akik egyébként normál súllyal rendelkeznek. A leggyakoribb kiváltó okok, amik miatt a páciensek a plasztikai sebészet felé fordulnak a terhesség, az öregedés, a súlyingadozásból adódó elváltozások, az örökletes elváltozások, illetve a korábbi plasztikai beavatkozások korrekciója.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Mik az első lépések a hasplasztika előtt?

Fontos, hogy saját magad válaszd a hasplasztikát, és ne valaki más elvárásainak próbálj meg megfelelni vele. Vedd számításba, hogy a hasplasztika nem a fogyókúra egy alternatív módszere, és nem alkalmas a striák eltávolítására sem. Ha úgy érzed, a hasplasztika megfelel a céljaid eléréséhez, és készen állsz lépéseket tenni, akkor nincs más hátra, le kell ülnöd egy műtét előtti konzultációra a plasztikai sebészeddel. A konzultáció során a sebészed alaposan ki fog kérdezni a céljaidról, illetve körültekintően tájékozódik az egészségi állapotodról: szedsz-e gyógyszereket, táplálék kiegészítőket, vitaminokat, van-e valamilyen örökletes betegséged, gyógyszer érzékenységed. Tájékoztat a műtét lehetséges kockázatairól, elmondja, mi történik majd a beavatkozás alatt, hogy milyen módszerrel dolgozik. Ha mindenben meg tudtok egyezni, akkor kitűzésre kerül a műtét időpontja.

Mi a hasplasztika menete?

A hasplasztika alapvetően három féle módszerrel végezhető el, a plasztikai sebészed javasolni fogja a neked megfelelőt. A három féle eljárás a teljes, a részleges, illetve a kibővített hasplasztika.

Teljes hasplasztika:

A teljes hasplasztika során az ágyékdombon ejtenek egy vágást, a közvetlenül a szeméremdomb fölött, de lehetőleg még a bikini vonal alatt, hogy ne legyen feltűnő. Egy másik, köldök körüli vágással az ott levő felesleget távolítják el. A bőrt eltávolítják a hasfaltól, így lehetséges az ott húzódó izom- és kötőszövetek megerősítése. Miután a szöveteket varratokkal megerősítik, a bőrt megfeszítik, és visszavarrják. A hasplasztika gyakori kísérője a zsírleszívás, mellyel még kontúrosabbá tehető a hasfal izomzata.

Részleges hasplasztika:

A részleges és a teljes hasplasztika az alkalmazott módszerek tekintetében nem különböznek, mindössze annyi az eltérés, hogy a részleges plasztika során ejtett vágás rövidebb.

Kibővített hasplasztika:

A kibővített hasplasztika tulajdonképpen egy hagyományos hasplasztika, mely kiegészül egy felső, oldalsó combplasztikával. A vágások egészen a csípő hátuljától indulnak, nagyjából onnan, ahol a hüvelykujjad van, ha csípőre teszed a kezed. Az így ejtett hosszabb vágásokon keresztül a hasplasztika mellett lehetőség nyílik a csípő korrekciójára, illetve a combok felső, kifelé mutató részének kontúrozására is.

Leheteséges a hasplasztika más műtétekkel párosítva?

A hasplasztika a teljes testplasztika egyik eleme, gyakran párosul mellé mellfelvarrás. A hasplasztika és a mellplasztika kombinációja leginkább a szülés utáni elváltozások korrekciójára használatos.

Mi történik a hasplasztika műtét után?

A hasplasztika, főként a teljes és a kibővített hasplasztika, komoly beavatkozás, és a felépüléshez idő kell. Egy dolog, amire biztosan számíthatsz, hogy a hasplasztika után, a felépülés alatt megtapasztalod majd, hányszor is használod a hasizmaidat egy átlagos nap alatt. A beavatkozás mértékétől függően lehet, hogy pár órával a műtét után már haza is mehetsz, de az is elképzelhető, hogy még napokig benn tartanak. A műtét után egy speciális kompressziós haspántot kapsz majd, ami enyhíti a varratokra nehezedő nyomást, és segít a gyógyulásban. Az első pár napban a legtöbb sebész csöveket hagy a bőr alá ültetve, hogy elvezessék a felgyülemlő folyadékot. Ezeket néhány nap után eltávolítják. A felépülés első napjaiban feszítő, dúzzadó érzést fogsz érezni a műtét helyén, ez a korai fájdalom teljesen normális, és idővel enyhülni fog. A sebészed valószínűleg ellát majd külön tanácsokkal is, hogy pontosan mit és hogyan tegyél a műtét után. A fájdalmak enyhítésére minden bizonnyal kapsz majd fájdalomcsillapítókat, de jó ötlet lehet a kompressziós ruhán keresztül alkalmazott jeges borogatás is. Bár nehezedre fog esni még kiegyenesedni is, a fizikai megerőltetést pedig kimondottan kerülni kell a hasplasztika utáni első hetekben, érdemes minél hamarabb elkezdeni mozogni, a mozgás ugyanis csökkenti a vérrögök kialakulásának valószínűségét. A varratok eltávolítására a műtét utáni 7-10. nap környékén kerül sor. A felépülés gyorsasága mindig egyénfüggő, vannak, akik egy-két hét lábadozás után már munkába állnak, de akadnak olyanok is, akik inkább 3-4 hetet pihennek. A felépülés teljes ideje alatt tilos a dohányzás. A teljes felépülés a 3-6 hónap alatt várható, a sebek teljes halványodása még jóval a 6 hónapon túlra húzódik.

Melyek a lehetséges hasplasztika szövődmények?

A hasplasztika egyik legnagyobb kockázati tényezőjeként mindig is azt tartották számon, hogy ezt a beavatkozást általában zsírleszívással együtt végzik, és a két együttes beavatkozás megterheli a szervezetet, növeli a veszélytényezők előfordulásának valószínűségét. A legújabb kutatások szerint azonban ez már a múlté. Egy 2007-es Los Angeles-i tanulmány szerint, melyet 406 hasplasztikai beavatkozás adatainak feldolgozásával írtak meg, a két együttes beavatkozás nem járt több kockázattal. Egy másik, 2011-ben publikált módszer pedig, amit a kaliforniai egyetem munkatársa, Carl W. Lentz dolgozott ki, egyenesen úgy találja, hogy a hasplasztika és zsírleszívás együttes alkalmazásával, és feszítő varratok használatával csökkenthető a veszélytényezők előfordulásának valószínűsége, ennél a módszernél ugyanis nem kell utólagosan csöveket beültetni a bőr alá a folyadék elvezetésére, így jelentősen csökken mind a fertőzésveszély, mind pedig a szerómák előfordulásának a valószínűsége. A hasplasztika leggyakoribb általános veszélytényezői az alábbiak: szabálytalan hegesedés, hematóma képződés, elfertőződés, szerómák kialakulása, bőr elhalás, a bőr érzékenységének megváltozása a műtéti területen, a bőr egyéb elváltozásai, szövet elhalás, vérrögök képződése, sebek szétnyílása, kedvezőtlen esztétikai eredmények, trombózis, idegi elváltozások, maradandó fájdalmak.

Hasplasztika szülés után, hasplasztika utáni terhesség:

A terhesség folyamán a hasi szövetek rengeteg stressznek vannak kitéve. Biológiailag ugyan lehetséges a hasplasztika utáni terhesség, azonban annak, aki további terhességet tervez, a plasztikai sebészek azt tanácsolják, inkább halassza el a hasplasztikát.

Mik az aktuális hasplasztika árak?

A hasplasztika árak mindig változnak, és egy adott időben is különböznek aszerint, hogy melyik plasztikai sebészt választod. Hogy mégis tudd, mennyi a hasplasztika árak alsó és felső határa 2012-ben, az alábbi összegekre kell számítanod: a hasplasztika ára 300 és 700.000 Ft között mozog, amiben nincsen benne az esetlegesen ezzel együtt végzett egyéb beavatkozások díja. A pontos hasplasztika árakról minden esetben a választott plasztikai sebészednél tudsz érdeklődni.

Érdemes még elolvasni:

Zsírleszívás Ajakplasztika Mellnagyobbítás saját zsírral