legyszexi.com >> Plasztikai sebészet >> Hasplasztika

Mi a hasplasztika menete, mik a lehetséges szövődmények, és mennyire hosszú a hasplasztika utáni gyógyulás?

Mindenki szeretné, ha lapos, feszes hasfala lenne, ám sokszor még a kemény edzések és komoly fogyás után sem mutatkozik meg a kívánt eredmény. Ilyenkor segíthet a hasplasztika. A hasplasztika során eltávolításra kerülnek a fölösleges bőr- és zsírszövetek, legtöbb esetben a plasztikai sebész helyreállítja a meggyengült izmokat is, ezáltal egy sima, egyenletes hasfalat alakít ki. Olyan nőknek is lehet szükségük hasplasztikára, akik egyébként normál súllyal rendelkeznek. A leggyakoribb kiváltó okok, amik miatt a páciensek a plasztikai sebészet felé fordulnak a terhesség, az öregedés, a súlyingadozásból adódó elváltozások, az örökletes elváltozások, illetve a korábbi plasztikai beavatkozások korrekciója.

Mik az első lépések a hasplasztika előtt?

Fontos, hogy saját magad válaszd a hasplasztikát, és ne valaki más elvárásainak próbálj meg megfelelni vele. Vedd számításba, hogy a hasplasztika nem a fogyókúra egy alternatív módszere, és nem alkalmas a striák eltávolítására sem. Ha úgy érzed, a hasplasztika megfelel a céljaid eléréséhez, és készen állsz lépéseket tenni, akkor nincs más hátra, le kell ülnöd egy műtét előtti konzultációra a plasztikai sebészeddel. A konzultáció során a sebészed alaposan ki fog kérdezni a céljaidról, illetve körültekintően tájékozódik az egészségi állapotodról: szedsz-e gyógyszereket, táplálék kiegészítőket, vitaminokat, van-e valamilyen örökletes betegséged, gyógyszer érzékenységed. Tájékoztat a műtét lehetséges kockázatairól, elmondja, mi történik majd a beavatkozás alatt, hogy milyen módszerrel dolgozik. Ha mindenben meg tudtok egyezni, akkor kitűzésre kerül a műtét időpontja.

Mi a hasplasztika menete?

A hasplasztika alapvetően három féle módszerrel végezhető el, a plasztikai sebészed javasolni fogja a neked megfelelőt. A három féle eljárás a teljes, a részleges, illetve a kibővített hasplasztika.

Teljes hasplasztika:

A teljes hasplasztika során az ágyékdombon ejtenek egy vágást, a közvetlenül a szeméremdomb fölött, de lehetőleg még a bikini vonal alatt, hogy ne legyen feltűnő. Egy másik, köldök körüli vágással az ott levő felesleget távolítják el. A bőrt eltávolítják a hasfaltól, így lehetséges az ott húzódó izom- és kötőszövetek megerősítése. Miután a szöveteket varratokkal megerősítik, a bőrt megfeszítik, és visszavarrják. A hasplasztika gyakori kísérője a zsírleszívás, mellyel még kontúrosabbá tehető a hasfal izomzata.

Részleges hasplasztika:

A részleges és a teljes hasplasztika az alkalmazott módszerek tekintetében nem különböznek, mindössze annyi az eltérés, hogy a részleges plasztika során ejtett vágás rövidebb.

Kibővített hasplasztika:

A kibővített hasplasztika tulajdonképpen egy hagyományos hasplasztika, mely kiegészül egy felső, oldalsó combplasztikával. A vágások egészen a csípő hátuljától indulnak, nagyjából onnan, ahol a hüvelykujjad van, ha csípőre teszed a kezed. Az így ejtett hosszabb vágásokon keresztül a hasplasztika mellett lehetőség nyílik a csípő korrekciójára, illetve a combok felső, kifelé mutató részének kontúrozására is.

Leheteséges a hasplasztika más műtétekkel párosítva?

A hasplasztika a teljes testplasztika egyik eleme, gyakran párosul mellé zsírleszívás, mellkisebbítés vagy mellfelvarrás. A hasplasztika és a mellplasztika kombinációja leginkább a szülés utáni elváltozások korrekciójára használatos.

Mi történik a hasplasztika műtét után?

A hasplasztika, főként a teljes és a kibővített hasplasztika, komoly beavatkozás, és a felépüléshez idő kell. Egy dolog, amire biztosan számíthatsz, hogy a hasplasztika után, a felépülés alatt megtapasztalod majd, hányszor is használod a hasizmaidat egy átlagos nap alatt. A beavatkozás mértékétől függően lehet, hogy pár órával a műtét után már haza is mehetsz, de az is elképzelhető, hogy még napokig benn tartanak. A műtét után egy speciális kompressziós haspántot kapsz majd, ami enyhíti a varratokra nehezedő nyomást, és segít a gyógyulásban. Az első pár napban a legtöbb sebész csöveket hagy a bőr alá ültetve, hogy elvezessék a felgyülemlő folyadékot. Ezeket néhány nap után eltávolítják. A felépülés első napjaiban feszítő, dúzzadó érzést fogsz érezni a műtét helyén, ez a korai fájdalom teljesen normális, és idővel enyhülni fog. A sebészed valószínűleg ellát majd külön tanácsokkal is, hogy pontosan mit és hogyan tegyél a műtét után. A fájdalmak enyhítésére minden bizonnyal kapsz majd fájdalomcsillapítókat, de jó ötlet lehet a kompressziós ruhán keresztül alkalmazott jeges borogatás is. Bár nehezedre fog esni még kiegyenesedni is, a fizikai megerőltetést pedig kimondottan kerülni kell a hasplasztika utáni első hetekben, érdemes minél hamarabb elkezdeni mozogni, a mozgás ugyanis csökkenti a vérrögök kialakulásának valószínűségét. A varratok eltávolítására a műtét utáni 7-10. nap környékén kerül sor. A felépülés gyorsasága mindig egyénfüggő, vannak, akik egy-két hét lábadozás után már munkába állnak, de akadnak olyanok is, akik inkább 3-4 hetet pihennek. A felépülés teljes ideje alatt tilos a dohányzás. A teljes felépülés a 3-6 hónap alatt várható, a sebek teljes halványodása még jóval a 6 hónapon túlra húzódik.

Melyek a lehetséges hasplasztika szövődmények?

A hasplasztika egyik legnagyobb kockázati tényezőjeként mindig is azt tartották számon, hogy ezt a beavatkozást általában zsírleszívással együtt végzik, és a két együttes beavatkozás megterheli a szervezetet, növeli a veszélytényezők előfordulásának valószínűségét. A legújabb kutatások szerint azonban ez már a múlté. Egy 2007-es Los Angeles-i tanulmány szerint, melyet 406 hasplasztikai beavatkozás adatainak feldolgozásával írtak meg, a két együttes beavatkozás nem járt több kockázattal. Egy másik, 2011-ben publikált módszer pedig, amit a kaliforniai egyetem munkatársa, Carl W. Lentz dolgozott ki, egyenesen úgy találja, hogy a hasplasztika és zsírleszívás együttes alkalmazásával, és feszítő varratok használatával csökkenthető a veszélytényezők előfordulásának valószínűsége, ennél a módszernél ugyanis nem kell utólagosan csöveket beültetni a bőr alá a folyadék elvezetésére, így jelentősen csökken mind a fertőzésveszély, mind pedig a szerómák előfordulásának a valószínűsége. A hasplasztika leggyakoribb általános veszélytényezői az alábbiak: szabálytalan hegesedés, hematóma képződés, elfertőződés, szerómák kialakulása, bőr elhalás, a bőr érzékenységének megváltozása a műtéti területen, a bőr egyéb elváltozásai, szövet elhalás, vérrögök képződése, sebek szétnyílása, kedvezőtlen esztétikai eredmények, trombózis, idegi elváltozások, maradandó fájdalmak.

Hasplasztika szülés után, hasplasztika utáni terhesség:

A terhesség folyamán a hasi szövetek rengeteg stressznek vannak kitéve. Biológiailag ugyan lehetséges a hasplasztika utáni terhesség, azonban annak, aki további terhességet tervez, a plasztikai sebészek azt tanácsolják, inkább halassza el a hasplasztikát.

Mik az aktuális hasplasztika árak?

A hasplasztika árak mindig változnak, és egy adott időben is különböznek aszerint, hogy melyik plasztikai sebészt választod. Hogy mégis tudd, mennyi a hasplasztika árak alsó és felső határa 2012-ben, az alábbi összegekre kell számítanod: a hasplasztika ára 300 és 700.000 Ft között mozog, amiben nincsen benne az esetlegesen ezzel együtt végzett egyéb beavatkozások díja. A pontos hasplasztika árakról minden esetben a választott plasztikai sebészednél tudsz érdeklődni.

Érdemes még elolvasni:

Zsírleszívás

Ajakplasztika

Mellnagyobbítás saját zsírral

Kapcsolódó kifejezések: hasplasztika - hasplasztika hoxa - hasplasztika ingyen - hasplasztika kecskemét - hasplasztika képek - hasplasztika képekkel - hasplasztika kupon - hasplasztika menete - hasplasztika miskolc - hasplasztika miskolcon - hasplasztika mosonmagyaróvár - hasplasztika műtét - hasplasztika műtét után - hasplasztika műtét video - hasplasztika nyíregyháza - hasplasztika oep támogatással - hasplasztika olcsón - hasplasztika pécs - hasplasztika részletre - hasplasztika szeged - hasplasztika székesfehérvár - hasplasztika szent imre kórház - hasplasztika szolnok – hasplasztika szövődmények - hasplasztika szülés után - hasplasztika tapasztalatok - hasplasztika tb 2012 - hasplasztika tb támogatással 2011 - hasplasztika tb-re - hasplasztika tb-re 2011 - hasplasztika tb-re 2012 - hasplasztika után - hasplasztika után terhesség - hasplasztika utáni gyógyulás - hasplasztika utáni képek - hasplasztika veszprém - hasplasztika videó - hasplasztika videók