Utolsó frissítés: 2014-08-31

Fülplasztika

az elálló fülek ellen

A fülplasztika olyan esetekben nyújthat segítséget, ha az elálló, deformálódott fülformád miatt nem érzed magad teljes értékűnek. Fülplasztika során javítható a fülek alakja, helyzete, a fejhez viszonyított aránya, alkalmas mind a veleszületett deformálódás kezelésére, mind pedig sérülés nyomán fellépő változások helyreállítására. A fülplasztika leggyakoribb okai:

Hogyan zajlik a fülplasztika előtti konzultáció?

A fülplasztika előtti konzultáció során a plasztikai sebészed alaposan ki fog kérdezni a céljaidról, vágyaidról, arról, hogy mit szeretnél elérni a műtét után. Felméri az egészségi állapotod, tájékozódik az esetleges gyógyszerérzékenységed felől, arról, dohányzol-e, fogyasztasz-e rendszeresen gyógyszereket, táplálék kiegészítőket, vitaminokat, melyek befolyásolhatják a műtét eredményét. Legtöbb plasztikai sebész készít fülplasztika előtti fotókat, hogy később össze lehessen hasonlítani az eredményt a kiindulási állapottal. Egy jó sebész mindenképpen tájékoztat a műtét kockázatairól, legyenek azok bármely csekélyek is. Ezt semmiképp se hagyjátok ki!

Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Mik a fülplasztika veszélyei?

A műtét előtti konzultáció során a választott plasztikai sebészeddel mindenképpen beszéljétek át a lehetséges veszélytényezőket! Fontos, hogy a teljes műtéti eljárással tisztában légy, és tudd, hogy mit vállalsz, milyen módszerrel dolgozik a sebészed, milyen hegek maradhatnak! A lehetséges veszélytényezők, melyekre a fülplasztika előtti konzultáció során bővebben kitérhettek: vérzés, vérrög képződés, hematóma, elfertőződés, szabálytalan hegesedés, a bőr érzékenységének változása, a bőr elszíneződése, allergiás reakciók a gyógyszerekre vagy érzéstelenítőkre, maradandó fájdalom, elégtelen eredmény esetén korrekciós plasztikai műtét szükségessége.

Mi a fülplasztika menete?

A páciens a műtét reggelén érkezik a sebészetre. A fülplasztika nagyjából 1-1,5 órát vesz igénybe, így a beteg még aznap távozhat a sebészetről. A fül elváltozásainak függvényében a fülplasztika végezhető csupán varratok elhelyezésével, de előfordulhat az is, hogy vágásokra is szükség van. Amennyiben szükségesek a vágások, azokat leggyakoribb esetben a fül hátsó részén ejtik meg, így takarásban vannak, és alig látszanak. Ha a fül elülső felén is kell vágásokat ejteni, abban az esetben is a hajlatok takarásában végzi a plasztikai sebész a metszéseket, hogy azok ne legyenek feltűnőek.

Hogyan zajlik a felépülés a fülplasztika után?

Fülplasztika után a páciens fejére egy puha, körkörös kötés kerül, ami enyhíti a fájdalmat és védi a füleket, amíg azok gyógyulnak. A kötés alatt a műtéti heg viszkethet, vagy kellemetlen lehet, de a kötést nem szabad elmozdítani, mert az befolyásolhatja az eredményt. A műtét után a fülek még napokig dúzzadtak és érzékenyek. A fájdalom enyhítésére hasznos lehet a jeges borogatás, melyet a kötésen keresztül kell alkalmazni. A fülplasztika utáni első napokban alvás közben a fejet érdemes a test többi részénél magasabbra helyezni, hogy a dúzzanat hamarabb lelohadjon, illetve tanácsolt elkerülni az oldalt fekvést, így a fülekre nem nehezedik nyomás alvás közben. A kötést a fejről a műtét utáni második nap környékén távolítják el, ezután már érheti víz a műtéti hegeket. Ha a plasztikai sebész nem felszívódó varratokat használt, a varratok kiszedése a 7-10. nap környékén történik. A kötés eltávolítása után alvás közben ajánlott valamiféle fejpántot viselni, ami megakadályozza, hogy a fülek előre-hátra gyűrődjenek. Ekkor már az oldalán is alhat a páciens. Fülplasztika után, ha a kötés már lekerült érdemes vazelines, E-vitaminos kenőcsöt alkalmazni a sebre, ami fokozza a hámképződést, és megakadályozza a túlérzékenységet. A páciensek közül jópáran érzik a füleiket bedugultnak, a hallásukat tompának, ami a hallójáratok sérülése miatt van, és pár hét alatt múlik el teljesen. A fülplasztika után egy héttel már ismét munkába lehet állni, azonban a fizikai megterhelést még pár hétig érdemes elkerülni. A fülek ilyenkor még érzékenyek és sérülékenyek, így érdemes őket védeni. Az első pár hétben ajánlott elkerülni a napozást, piercing lövést. A fülek teljes gyógyulásához 3-5 hónap szükséges.

Mennyi a fülplasztika ára?

A fülplasztika árak változnak, a pontos ár a beavatkozás mértékének, a választott sebész óradíjának a függvénye. Hogy mégis tudd, mire számíts, mennyi az átlag fülplasztika ára 2012-ben, nagyjából az alábbi árakra számíts: a fülplasztika ára fülenként 110-200.000 Ft között alakul. Arról, hogy mennyi a fülplasztika pontos ára, minden esetben a választott plasztika sebészed tud neked felvilágosítást adni.

Érdemes még elolvasni:

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel Zsírleszívás Ajakplasztika