Utolsó frissítés: 2014-09-07

A Mellfelvarrás És Mellnagyobbítás Együttes Alkalmazása Biztonságos – Mondja Egy Új Tanulmány

amerikai plasztikai sebész kutat Egy új plasztikai sebészeti tanulmány szerint nincs különbség a fellépő komplikációk mennyiségében, ha a mellnagyobbítás és a mellfelvarrás egyszerre, vagy több lépésben kerül kivitelezésre. A tanulmány az Amerikai Plasztikai és Rekonstruktív Sebészet hivatalos lapjában jelent meg.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem
“Amennyiben a páciensek kellő szűrésen esnek át, a sebészeti beavatkozás pedig gondosan meg lett tervezve, az adataink szerint biztonságosan elvégezhető egy lépcsőben egy mellnagyobbító mellplasztika és egy mellfelvarrás. A felmerülő komplikációk mértéke, és az esetleges másodlagos beavatkozások száma elfogadható szinten belül volt, amennyiben a feltételeket betartották a sebészek.” – foglalta össze röviden a felmérés eredményét Michael Bradley, aki a kutatást vezette. A 430 plasztikai műtét adatait vizsgáló tanulmány nagy részében – 332 esetben – mellimplantátum beültetéssel végzett mellnagyobbítás volt a műtét elsődleges célja. Az összes elemzett szépészeti plasztikai beavatkozás még 2005 és 2009 között került kivitelezésre, így az esetleges utólagos nem kívánt tüneteket is vizsgálhatták a kutatók. A vizsgált nők átlag életkora 47 év volt, és nagyjából egyharmaduk választotta az újbóli beavatkozást egy már korábban végzett mellplasztika után, míg a többiek számára ez volt az első alkalom. Az együttes beavatkozás biztonságosságának megállapításához Dr Bradley és társai a komplikációk, és a szükséges újbóli operációk arányát vizsgálták.

Milyen arányban jelentek meg komplikációk?

Az összes résztvevő közül az esetek 23%-ában léptek fel komplikációk, melyek közül a leggyakoribbak: A műtét utáni nem kívánt tünetek mindegyike nagyobb eséllyel jelent meg azoknál a nőknél, akik már másodszorra estek át hasonló beavatkozáson. A kontrollcsoportban vizsgált nők esetében, akiknél csak mellfelvarrást végeztek, a komplikáció miatt szükségessé váló újbóli plasztikai beavatkozások aránya 10% volt, míg a mellplasztika és mellfelvarrás kombinációban kivitelezésre került beavatkozások esetében 13%. Az eltérés nem tekinthető jelentősnek a két csoport között.

Mi miatt vált szükségessé a másodszori mellplasztika?

Mindkét csoportban volt olyan újbóli beavatkozás, ami szöveti eredetű rendellenesség miatt vált szükségessé, a kombinált mellplasztika mellfelvarrás esetében viszont volt, hogy az implantátummal merült fel probléma.

 

A mellplasztika és a mellfelvarrás a kozmetikai sebészet két legnépszerűbb beavatkozása. Ezek együttes elvégzése különleges technikai kihívás elé állítja a plasztikai sebészeket. Régebben több olyan javaslat is született, miszerint ezt a két beavatkozást nem lenne szabad együtt végezni, ám amint kiderült a dolognak több előnye is van: az egyszeri műtéti beavatkozás kisebb terhet ró a szervezetre, és a páciensnek nem kell lesújtó fél eredményekkel szembesülnie a két operáció között. “Tapasztalataink szerint a páciensek sokkal szívesebben esnek át a két műtéten egy lépésben, ahelyett, hogy kétszer feküdnének a kés alá” – állapították meg a tanulmányt készítő orvosok.

Mi a tanulmány végső tanulsága?

A tanulmány hasznos tudásbázis lehet az ilyen műveletet végző sebészek számára, akik így nagyobb biztonsággal tudnak eljárni. Bár a reoperációk / komplikációk aránya nem elhanyagolható, a kísérletben részt vevő két csoport közötti különbség nem volt jelentős. Mindemellett a kutatásban részt vevő orvosok azt is elismerték, hogy az együttes beavatkozás mindenképpen extra előkészületeket igényel, például sokkal több előzetes egyeztetést, de ebből talán soha nem is lehet elég.

Kapcsolódó cikkek:

 

Összes cikk a témában