Utolsó frissítés: 2014-10-05

Mellplasztika Előtte Utána: Minden, Amit Tudnod kell

mellnagyobbítás mellplasztikával A női mell a nőiesség egyik legfeltűnőbb szimbóluma, ezért is büszke minden nő, akiket nagy, kerek, kemény mellekkel ajándékozott meg a természet. A mellplasztikai műtétek különféle válfajai, a mellnagyobbítás, a mellkisebbítés, és a mellfelvarrás segítséget nyújthatnak azoknak, akik nem voltak ennyire szerencsések, vagy az idő előre haladtával alakjuk veszített régi tartásából. Ebben a cikkben szeretnénk megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket, illetve megismertetni mindenkit egy alternatív megoldással, melynek segítségével természetes úton növelheted a melleid méretét. Létezik egy készítmény, mely a szervezet saját fitoösztrogén szintjének emelésével segít erősíteni a mell tartószöveteit, ugyanakkor növeli is a melleid méretét.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Mellplasztika a számok tükrében:

A mellnagyobbítás műtéttel manapság rutin beavatkozás, egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, így az ipar is rengeteget fejlődött, a mellplasztika árak is sokat csökkentek, ám egy neves plasztikai sebész egymillió Forint alatt még mindig nem vállal ilyen beavatkozást. A mellműtét során általában egy szilikon implantátum kerül beültetésre, de létezik egy újabb megoldás is: a mellnagyobbítás saját zsír feltöltéssel. Mint minden orvosi beavatkozás, ez is hordoz veszélyeket: az implantátumok körül kialakulhat egy tok, ami megkeményíti a melleket, fertőzés vagy utóvérzés léphet fel, előfordulhat gyógyszerérzékenység. Fontos megjegyezni, hogy ha rendes orvost választunk, akkor ezek a tünetek valószínűleg nem fognak előfordulni. A Britt Esztétikai Sebészek Szövetsége (BAAPS) egy 26000 műtétre kiterjedő felmérés keretében vizsgálta a legfontosabb kérdéseket, és a következőket találták: Mi mindebből a tanulság? Amennyiben hozzáértő, jó orvos végzi a beavatkozást, az nem hordoz túl sok veszélyt. Nem érdemes pénzt spórolni az orvos megválasztásánál.

Mikor fordul legtöbb nő a mellnagyobbítás felé?

Hová kerülhet az implantátum?

Az implantátumokat az esetek 80%-ában az úgynevezett áthajlási redő felől juttatják be, az ott ejtett 4-5cm-es vágáson keresztül. A plasztikai sebészek azért részesítik előnyben ezt a behatolási helyet, mert viszonylag nagy áttekintési lehetőséget biztosít számukra, illetve esztétikai szempontból is elfogadható a végeredmény. Fontos megjegyezni, hogy a hegek kapcsán minden esetben kompromisszumokra van szükség a páciens részéről, hiszen hegek és vágás nélkül nem végezhető el a plasztikai műtét. A szabálytalan hegek képződésének ezen eljárás folyamán van a legkisebb esélye. Az implantátum másik bejuttatási pontja a bimbóudvar körüli pigmentált, és a nem pigmentált terület határán ejtett vágás lehet. Ennek az eljárásnak az esetében a legnagyobb s szabálytalan hegek képződésének a veszélye, a sebre belülről ható folyamatos nyomás miatt. A fertőzés kockázata szintén nagyobb a tejutak közelsége miatt. Ezt a módszert mellfelvarrással együtt javasolják. Az implantátum közvetlenül a bimbóudvaron ejtett vágáson keresztül is bejuttatható, ám mivel ez a sebhely van legközelebb a tejutakhoz, a mellműtét utáni fertőzések előfordulásának a kockázata ebben az esetben a legjelentősebb. A módszer előnye, hogy a vágási heg ebben az esetben szinte alig észlelhető. További két helyen keresztül juttatható be az implantátum: A hónalj felől, vagy pedig a köldöknél ejtett vágáson keresztül. Mindkét módszerben közös, hogy azért tűnnek előnyösnek, mivel a mellek érintetlenek maradnak, így nem keletkeznek rajtuk vágási hegek. Mivel a vágási területek relatíve távol esnek az implantátumok végleges helyétől, endoszkópos asszisztáció szükséges a mindkét beavatkozáshoz. Előbbi módszer hátránya, hogy bár első hallásra a sebhely takarásban van, ez csak bizonyos testhelyzetekben igaz, illetve fennáll a faggyúmirigyek és a szőrtüszők sérülésének a veszélye is, így a fertőzés veszélye itt is fokozottan jelen van. Utóbbi módszert általában csak hasplasztikával együtt végzik, és nem elterjedt.

Mellplasztika előtte utána képgaléria:

Mellplasztika előtt és után

A képen világosan látható mekkora a különbéség a mellplasztikai előtti és utáni mellek formája és mérete között. Az implantátumok hatására a mellek formája és mérete is megváltozott.

Jobbra: mellplasztika előtt, balra: utána.

Egy mellplasztikai beavatkozás eredményét demonstráló kép. A képen látható, hogy az implantátum beültetés hatására a hölgy mellei nagyobbak, és kerekebbek lettek.

Mellplasztika előtt, után

Képek mellimplantátum beültetése előtt és után. A képeken látható, hogy a mellplasztika eredményeképpen pácioens mellei több kosármérettel növekedtek.

Kin végezhető el a mellplasztika?

Az orvosok a beavatkozás előtt mindenképpen részletesen kikérdezik a pácienst a motivációiról, és tájékoztatják a várható eredményről. Kizáró tényezők természetesen itt is vannak, mint bármilyen más sebészi beavatkozásnál. Ezek közül kiemelkedik, hogy 18 éves kor alatt a legtöbb orvos nem vállal ilyen műtétet, illetve határozott kizáró tényezők a terhesség, valamint ha a páciens még szoptat. A mellnagyobbítás a szoptatás után csak bizonyos idővel végezhető el, ha az emlőállomány már kihűlt.

Felkészülés a műtétre, műtét

A műtét előtt az orvos megállapítja a páciens kórképét, laborvizsgálatokat kér. Egyes esetekben mammográfiát is végeztet, hogy láthassa mi a helyzet a mell belső szövetállományával. Egészen biztosan ki fog térni arra, hogy fogyaszt-e a páciens gyógyszereket, és ha igen, akkor milyet. Egyes gyógyszerek, mint pl az Aszpirin, fokozhatják a vérzékenységet, így ezeknek a szedését a műtét előtt fel kell függeszteni. A dohányosok számíthatnak arra, hogy a műtét előtti időszakban nem gyújthatnak rá.

A műtét maga általában járóbeteg ellátás keretében történik, ami azt jelenti, hogy az előző nap estéjén, vagy a műtét reggelén kell a megbeszélt helyszínre, rendelőbe vagy klinikára érkezni, előző nap éjféltől éhgyomorra. A műtétet legtöbb esetben altatásban végzik, és másfél órát vesz igénybe. A 24 órás megfigyelés után a beteg távozhat, így nem árt gondoskodni valakiről, aki haza tudja vinni.

Mellplasztika után:

A lábadozás több hónapig tart, ami egy érzékeny időszak.A mellplasztika után, mint bármilyen más műtéti beavatkozás után megjelennek a hegek, varrak, sebek. Több hétig kell kontrollra járni, az utolsó kontroll hónapokkal a műtét után van. A műtét utáni fájdalom is jó ideig húzódik, ez idő alatt a mellek nagyon érzékenyek. Ha mindennek vége, akkor pedig számolni kell azzal, hogy mint minden ipari terméknek, a mellimplantátumnak is van egy lejárati ideje, és a lejárati idő után pedig természetesen ki kell cserélni, ami újabb műtétet jelent.

Lehetséges szövődmények a mellplasztika után: