Utolsó frissítés: 2014-08-23

Szépészeti plasztika, mellnagyobbítás saját zsír átültetéssel

Bár már a 18. század végén is kísérleteztek saját zsír átültetéssel szépészeti, kozmetikai célokkal, csak a 19. század második felében, az 1980-as évek közepén értek el említésre méltó eredményeket, mikor is Mel Bircoll bemutatta mikro injekciós technikáját. A saját zsírral végzett kezeléseket az alábbi esetekben alkalmazzák: ráncos bőr (kezek, arc, nyak) megfiatalítása, nőies, kerek fenék kialakítása, mellnagyobbítás. A saját zsír átültetés még jelenleg is fejlődésben, kísérletezés alatt álló terület, ahol minden orvos másképp dolgozik, nincsen egy bevált eljárás.

Mellnagyobbítás saját zsír feltöltéssel

A hagyományos mellplasztikához képest, melynek során egy szilikon implantátum kerül beültetésre, a legjelentősebb különbségek, hogy a saját zsírral végzett mellnövelés nem végezhető el mindenkin (megfelelő mennyiségű és minőségű zsírra van szükség egyéb testtájakról), valamint hogy ez egy minden esetben „többfordulós” beavatkozás, egyszerre ugyanis csak minimális mennyiségű zsírsejtet szabad a mellszövetbe ültetni.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Mellnagyobbítás saját zsírral – honnan indult?

Az első feljegyzett saját zsír átültetéssel végzett mellnagyobbítást a német Dr Carl Czerny végezte. Nem meglepő, hogy az orvosokat már ekkor is foglalkoztatta ez az eljárás, hiszen a mellnagyobbítás ezen megközelítése egyszerre oldja meg a csípőn, fenéken felhalmozódott fölös kilók, illetve a nagyobb mellek problémáját. A modern kori saját zsírral végzett mellnagyobbítás az amerikai plasztikai sebész, Dr Coleman nevéhez fűződik, aki 1995-től saját készítésű eszközeivel kezdett el kísérleti jelleggel a páciensek egyéb testtájairól leszívott zsírt beültetni a melleikbe. Az általa alkalmazott zsírbeinjekciózási technika LipoStructure néven vált ismertté.

A saját zsírral végzett mellnagyobbítás előnyei:

A saját zsír átültetés folyamata:

A saját zsírral végzett mellnagyobbítás előtt 3-5 héttel a páciens az újabb eljárásnak megfelelően kap egy Brava melltartót, amit alvás közben kell viselnie azért, hogy a szövetek a megfelelő mértékben táguljanak. A beérkező páciens kezelésének első napján azután kinyerik az átültetni kívánt zsírszövetet, és még aznap be is ültetik a mellekbe. A zsírsejtek egyáltalán nem sérülhetnek, mivel azokat vissza kell ültetni, kavitáció, ultrahang vagy egyéb zsírbontási technikák így nem jöhetnek szóba. Az emberi testből eltávolított zsír nagyon kényes, ezért kellő óvatossággal bánnak vele. Megtisztítják a nem kívánt részektől, kivonják belőle a vizet. A klinikai tapasztalatok szerint a legjobb donor területek az alsó hasi területek, a belső comb, és a belső térd.

Saját zsírral végzett mellnagyobbítás képek, Dr Coleman galériájából:

8 évvel és 9 hónappal a saját zsírral végzett mellnagyobbítás után. A páciens idő közben közel 5 kg-ot fogyott, és saját érzése szerint legalább két kosármérettel nőttek a mellei.

Saját zsírral növelt mellek, az amerikai sebész Dr Coleman képei közül

32 éves páciens két alkalmas zsír feltöltés után

saját zsírral végzett mellnagyobbítás kép Dr Coleman galériájából
A zsírt ezután apró cseppek formájában injekciózzák vissza a mellekbe. Erre azért van szükség, hogy a beinjekciózott zsírsejteket élő sejtek vegyék körül, így azok visszakapcsolódjanak a test rendszerébe, újra hajszálerek alakuljanak ki a sejtek között. Minél több élő szövet veszi körül a visszainjektált sejteket, annál jobb eredmény várható. A saját zsírral végzett mellnagyobbítás esetében jellemzően 20 és 95% között van a megragadás aránya, azaz a visszaültetett zsírszöveteknek ennyi százaléka éli túl az átültetést, és nem szívódik fel később. Emiatt a hatalmas különbség miatt is van például, hogy a saját zsír feltöltés egyenlőre még kísérleti területnek számít, hiszen az orvosok nem tudják megmondani kinél milyen százalékban fog megmaradni az eredmény, ez nagyban eljárás függő. Az elért eredmények tükrében a beavatkozást több alakalommal is meg kell ismételni. A mellnagyobbítás saját zsírral soha nem egyalkalmas beavatkozás.

Saját zsírral végzett mellnagyobbítás eredmények:

Egy Daniel Del Vecchio által publikált tanulmány szerint, melyben 50 páciens reakcióit vizsgálták, a páciensek az elvégzett beavatkozás után elért méreteiknek átlagosan 63%-át tartották meg, ami eredeti mellméretükhöz képest 216%-os növekedést jelentett. A páciensek mind Brava melltartót viseltek a beavatkozás előtt, és melleiket hagyományos módszerrel növelték, tehát nem az újabb, őssejtekkel dúsított zsír feltöltési módszerrel kezelték őket (erről a módszerről részletesebben a következő bekezdésben esik szó). A Brava melltartóval végzett beavatkozás másik nagy előnye a hagyományos implantátum beültetéshez képest, hogy a felépülési idő jelentősen lerövidül, a páciensek egy héten belül visszatérhetnek a napi teendőikhez.

Az eljárás jövője: őssejtekkel dúsított zsírsejt átültetés:

Illetve nem is jövő, sokkal inkább már a jelen. Az eljárás azért nem elterjedt még széles körben, mivel a szakmában elég sok ellentmondás övezte. Az őssejtes zsír átültetés hátteréről annyit érdemes tudni, hogy a zsírsejtekben elég sok felnőtt kori őssejt található. Ezeket nem szabad összetéveszteni a gyermekkori őssejtekkel, amikből bármilyen szövet kialakulhat, ezek a sejtek erre ugyanis nem alkalmasak. Remekül ösztönzik viszont új kapillárisok, hajszálerek kialakulását, fiatalítják, kisimítják a bőrt, illetve serkentik a sejtosztódást. Ez az utolsó pont volt, ami nagyban megosztotta az orvos társadalmat, ugyanis mi a helyzet, ha olyan szövetbe kerül az őssejt, amelyben tumor van, és annak a fejlődését is felgyorsítja? Egy 2010-ben napvilágot látott tanulmány szerint, melynek társszerzője a Pittsburgi Medikus Iskola (ez a vezető intézmény az őssejteket tartalmazó zsírsejtek kutatása terén) egyik professzora, Peter Rubin, az őssejteket tartalmazó zsírsejtek beültetése még abban az esetben is biztonságos, ha alvó tumor sejtek találhatóak a szervezetben, viszont nem szabad aktív tumor sejtek esetén beültetni őket, mert azoknak felgyorsítja az osztódását. Ez a kutatási eredmény azért is jelentős, mert ennek értelmében az őssejtes átültetéssel kezelhetőek kemoterápia után a sugárzás által roncsolódott bőr- és szövetsejtek is.