Utolsó frissítés: 2014-08-31

Káposztaleves diéta pro és kontra

egy slank káposzta Egyszerű fogyókúrás módszer, egyél, amennyi csak beléd fér, de kizárólag azokból az ételekből, amiket a listán találsz –jeligére. A Káposztaleves diéta a világ egyik legismertebb egyszerű diétája, mely gyors, ám korántsem tartós fogyást ígér azoknak, akik képesek végigkoplalni egy hetet, úgy hogy közben folyamatosan esznek.

A Káposztaleves diéta eredete:

A káposztaleves kúra kapcsán rögtön az első furcsaság, hogy nem tudjuk honnan is származik. Keringenek olyan pletykák, hogy a sebészeti beavatkozás előtt álló betegek gyors testsúly csökkentésére alkalmazták először Amerikában, de ezek közelről sem megerősített hírek. Ami a káposztaleves fogyókúra javára írható, hogy még anonim eredete ellenére is kiállta az idők próbáját, és e-mail fiókokban, levelesládákban, munkahelyi pletyka partikon átvészelte azt a 30 évet, ami 1980-as első dokumentált előfordulása óta eltelt. Ennek egy olyan diéta, aminek nincsen egy elfogadott változata, rengeteg formában és változatban él, ami ködös eredete kapcsán nem is csoda.

Mik a tények a káposztaleves fogyókúra kapcsán? Mit várhatunk tőle?

A káposztaleves kúra azért élhette át ilyen eredményesen az utóbbi évtizedeket, mert rövidtávon valóban hatásos. A diéta alapelve végtelenül egyszerű: kizárólag alacsony kalória tartalmú ételek fogyaszthatóak, azokból viszont bármennyi. Mindehhez jön az önmagában is zsírégető káposztaleves, és máris érthető, hogyan képes a diéta valóban meghozni egy hetes időtartama alatt azt az 5 kiló súlycsökkenést, amit megígér. Az útmutatások kimondottan arra bíztatnak bennünket, hogy ez alatt az egy hét alatt nyugodtan együnk csak annyit, amennyi jólesik, nem kell éhezni, ami azért lássuk be, ilyen alacsony kalóriatartalmú, kizárólag fogyókúrás ételek mellett nem könnyen kivitelezhető. Connie Diekman, a Washingtoni Egyetem táplálkozástudományi karának vezetője a következőket vallja a káposztaleves kúráról: „Monoton, rövidtávú terv, melyből hiányzik számos alapvető tápanyag. Az elvesztett súly nagy része víz, tehát nem az egészség szempontjából fontos testzsír csökkenésről beszélünk. Az olyan embereket, akik váltogatják a különböző fogyókúrás módszereket elkeserítheti, hogy csupán azért veszítenek súlyt, hogy a diéta abbahagyása után ismét felszedjék azt.” Connie arra ösztönöz, hogy válasszunk inkább egy másik változatos, kiegyensúlyozott tervet, melynek része a testmozgás. 
Légy még szexibb!

Raspberry Ketone Max

Raspberry Ketone Max fogyókúrás tabletta

Természetes testzsír csökkentés. Málna és semmi más!

Megnézem

Slimfit

slimfit fogyókúrás kiegészítő

Akár 6,7 kg fogyás egy hónap alatt koplalás nélkül.

Megnézem

Fogyókúra káposztalevessel: előnyök, hátrányok:

Előnyök: Hátrányok:

Káposzta leves diéta mintaétrend hét napra:

Diétás káposzta leves recept:

Maga a káposzta leves fogyókúra is száz és száz változatban létezik, és ez a levessel sincs másképp. Íme az egyik ismert diétás káposzta leves receptje: Hozzávalók:

káposzta leves

Egy tányér káposzta leves

A káposzta leves elkészítése:

Jó hír a nem éppen konyhatündéreknek: a káposzta levest nem lehet elrontani. Vágj mindent apró darabokra, dobáld bele egy nagy leveses lábasba, majd önts annyi vizet rá, hogy elfedje. Ízesítsd a fenti fűszerekkel, forrald nagyjából tíz percig, majd takarékon rotyogtasd addig, míg a zöldségek megpuhulnak, és voilá, kész a leves.

 

A káposztaleves diéta összegzése:

Csak a kitartóknak ajánlott. Mindössze rövid fogyást érhetsz el vele, és lehet, hogy neked épp erre van szükséged, de légy tudatában annak, hogy az elvesztett kilók szép lassan visszakúsznak majd. Ha tartós eredményre vágysz, keress más módszert a fogyásra!