Utolsó frissítés: 2014-08-23

90 napos fogyókúra

minden amit a 90 napos diétáról tudni érdemes A 90 napos diéta egy olyan eljárás, melyet amerikai sportorvosok fejlesztettek ki. A 90 napos diétának nincsenek mellékhatásai, alkalmas arra, hogy leadj vele 15-20 kilót 90 nap alatt, és jó a magas vérnyomás ellen is. A 90 napos a vércsoport szerinti diéta mellett talán az egyik legismertebb, ám itt nem merülnek fel tudományos kétségek. Pár hetes diéta után elhagyhatóak a magas vérnyomásra szedett gyógyszerek is, természetesen csak orvosi felügyelet mellett!

A 90 napos szétválasztó diéta alapelve:

Ez a diéta kitűnően igazolja azt az alapigazságot, hogy az anyagcserének rendkívüli szerepe van mind a fogyás mind pedig az egészségmegőrzés területén. A 90 napos fogyókúra teljes időtartama alatt egy napon csak egy féle tápanyagot juttatunk a szervezetbe. Ez azért fontos, mert a különféle tápanyagok lebontásához a szervezet különféle enzimeket használ. Biztosan te is érezted már, hogy egy almás pite után telt, puffadt vagy. Ez azért van. mert a gyümölcsöt sokkal hamarabb megemészti a szervezeted, mint a tésztát, viszont amíg mindkét anyagot nem emészti meg, addig nem tudnak a gyomorból távozni. Hagyományos étkezésünk során szinte mindig olyan ételcsoportokat párosítunk egymással, melyek ellentétes kémhatású vegyületek hatására bomlanak le (pl: hús és rizs, csirke és tészta), így a gyomornak mindig többféle nedvet kell kiválasztani az étkezések után, melyek semlegesíthetik egymást. A szétválasztó fogyókúránál, mivel egyszerre csak egyféle táplálék jut a szervezetbe, az könnyen és gyorsan emészthető. A 90 napos nagy előnye, hogy a diéta időtartama alatt alapvetően változik meg a szervezet működése, és a leadott kilók nem jönnek vissza. Nem rossz, ugye?

A 90 napos fogyókúra leírása:

A diéta négynapos ciklusokból áll, minden nap csak egyféle tápanyag fogyasztható: fehérjenapok, keményítő-, szénhidrát-, gyümölcsnapok váltják egymást. A lényeg, hogy a sorrend nem változtatható, egy nap sem hagyható el, vagy cserélhető fel. A 90 napos diéta teljes időtartama alatt kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható cukor nélkül, illetve gyümölcs is, mivel ez a táplálék csoport rengeteg hasznos anyagot tartalmaz a szervezet számára, illetve nem igényel különleges emésztőnedveket, bármilyen közegben elbomlik. A gyümölcs tekintetében annyi megkötés van, hogy ebéd előtt egy órával már nem fogyasztható. Havonta egyszer víznapot kell tartani, ami a méreganyagok gyorsabb kiürülését segíti a szervezetből. Ez a gyümölcsnap után, a fehérjenap előtt van. Ekkor kizárólag csak víz fogyasztható. A fogyókúra teljes időtartama alatt fontos, hogy rengeteg folyadékot juttassunk a szervezetbe, ösztökélve ezzel a méreganyagokat a távozásra. A folyadékot lehetőleg gyógytea és víz formájában fogyasszuk! A 90 napos diéta leteltével, további 90 napig reggelire továbbra is csak gyümölcs fogyasztható, így biztosíthatjuk azt, hogy a leadott kilók ne jöjjenek vissza ismét. 
Légy még szexibb!

Raspberry Ketone Max

Raspberry Ketone Max fogyókúrás tabletta

Természetes testzsír csökkentés. Málna és semmi más!

Megnézem

Slimfit

slimfit fogyókúrás kiegészítő

Akár 6,7 kg fogyás egy hónap alatt koplalás nélkül.

Megnézem

90 napos fogyókúra étrend:

Reggeli:

A 90 napos fogyókúra teljes időtartama alatt a reggeli mindig gyümölcs kell, hogy legyen. A gyümölcs kategóriába tartozik a 100%-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé is. A délelőtt folyamán is korlátlan mennyiségben fogyasztható gyümölcs, akár banán is, de ebéd előtt egy órával már nem.

Első nap: fehérjenap:

Ehetsz: főtt vagy sült húsokat, halat, tojást, sajtot, natúr joghurtot, kefírt, túrót (20 dkg-t összesen) vagy tejet, tészta nélküli levest. Tejet és sajtot csak ezen a napon fogyassz! Nyers salátákat korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz, és a 90 napos diéta ezen napján még egy-egy szelet kenyeret is megengedhetsz magadnak, noha elhagyásával eredményesebb a fogyás. Vacsorára szintén a fent felsorolt ételekből válogathatsz, de mindig kisebb mennyiséget fogyassz, mint ebédre!

Második nap: keményítő nap:

Akkor keményítsünk be egy kicsit! A jól megérdemelt reggeli gyümölcs elfogyasztása után ebédre az alábbiak közül válogathatsz: zöldségek korlátlan mennyiségben (borsó, zöldbab, bab, kukorica, lencse, sárgarépa, krumpli, rizs) Párolhatod, főzheted, vagy akár bedobhatod a sütőbe is, lényeg hogy csak ezeket használd, illetve az ízesítésükhöz: ételízesítőt, sót ketchupot vagy sűrített paradicsomot. A nyers saláta szintén korlátlan mennyiségben engedélyezett, kenyérből egy szelet maximum, amit ha elhagyunk, eredményesebb a diéta. Vacsorára is a fentiekből válogathatsz, de mennyiségileg kevesebbet fogyassz, mint ebédre!

Harmadik nap: szénhidrát nap:

90 napos diéta, szénhidrát nap! Édes szájúak és tésztakedvelők előnyben! A reggeli gyümi után, ebédre jöhet egy kis tészta, pizza vagy sütike (édes vagy sós egyaránt megfelel). Ízesítés tekintetében paradicsomszószban vagy egy kevés zöldségben gondolkodhatsz. Vacsorára ehetsz két kisebb szelet tortát, 2-3 apró kalácsot, 1 szelet étcsokoládét vagy akár 3 gombóc fagyit is. Valószínűleg ezen a ponton döbbensz majd rá arra, hogy nem is olyan rossz ez a diéta.

Negyedik nap: gyümölcsnap:

Ezen a napon a már jól megszokott reggeli gyümölcsök elfogyasztása után továbbra is fogyasszunk gyümölcsöket. Bármilyet, korlátlan mennyiségben. Ezt a napot valószínűleg azok fogják jobban kedvelni, akik szeretik a reggeleket, hiszen egész nap úgy érezhetik, hogy reggel van.