Utolsó frissítés: 2014-09-12

Ajakfeltöltés, szájfeltöltés, szájplasztika

ideiglenes ajakfeltöltés Restylane géllel A ajakfeltöltés mára az egyik legépszerűbb plasztikai beavatkozás a mellplasztika mellett, amit a 2009-ben elvégzett 21.000 beavatkozás is alátámaszt. Az ajkak az érzékiség és a bujaság szimbólumai, ezért is szeretne rengeteg nő dús ajkakat. Egyesekhez kegyes volt a sors, és genetikailag adottak számukra a telt ajkak, mások a modern plasztikához fordulnak segítségért. Akadnak olyanok is, akik koruk miatt választják a műtéti megoldást, ugyanis a kor előre haladtával az ajkak elvékonyodnak, és ráncok jelennek meg az arcon, ami hatványozottabban fordul elő alkoholt vagy kávét fogyasztóknál, illetve dohányzás hatására. A fenti esetekben hathatós segítséget nyújt a szájfeltöltés, mind az ajkak vastagításában, mind pedig a körülöttük kialakult ráncok eltüntetésében.
Légy még szexibb!

Breast Actives

Breast Actives

Szeretnél nagyobb melleket? Egy készítmény ami segíthet!!

Megnézem

Idol Lips

idol Lips ajak dúsító

Vastagabb ajkak egy pillanat alatt egyetlen mozdulattal!

Megnézem

Milyen tipusú ajakfeltöltés ajakfeltöltés létezik?

Alapvetően két típusú szájfeltöltés létezik a felhasznált anyagok szerint: ideiglenes, illetve tartós eredményt produkáló töltőanyagokkal végzett ajak vastagítás.

Ideiglenes eredményt nyújtó ajakplasztika:

Ajakfeltöltés esetén ideiglenes eredményt nyújtanak például a hyaluronsav és a kollagén, mely anyagok idővel teljesen felszívódnak, így ezeket pár hónap elteltével újra be kell injekciózni. Bármely ideiglenes eredményt nyújtó szájplasztikai módszernél előfordulhat aszimmetrikus eredmény, ilyenkor a kezelést újra ismételni kell. Viszonylag új anyagnak számít a szájplasztika területén a refresh, mely nem vastagítja az ajkakat, csupán a száj felszínét teszi dúzzadóan fiatalossá.

Ideiglenes ajakfeltöltés kollagénnel:

Az ajakfeltöltéskor használt kollagént nagyrészt tehenekből nyerik. Mivel a lakosság 3-5%-a allergiás a szarvasmarhákra, a beavatkozást egy allergia teszt előzi meg. A kívánt hatás elérése érdekében az orvos megállapítja, hogy a száj melyik részébe fecskendezze a kollagént. A beavatkozás maga, nagyjából 15 percet vesz igénybe. A kollagénes feltöltést követően az ajkak még jópár napig pirosak és dúzzadtak. A kollagén egyik legnagyobb hátránya, hogy a befecskendezést követően 4-6 hónappal felszívódik, így újra kell végezni az ajakfeltöltést.

Ideiglenes feltöltés hyaluronsavval:

A hyaluronsav egy nagymolekulájú szénhidrát, melynek magas a vízmegkötő képessége. A hyaluronsav a szervezetben is előfordul, legnagyobb mennyiségben a szem- és az ízületi folyadékban. A hyaluron savat a szervezet csak fiatal korában termeli, így mennyisége az életkor előre haladtával csökken. Az ajkakba injekciózva a hyaluronsav megszívja magát vízzel, így teltté varázsolja a vékony szájat. A hyaluronsavas ajak plasztika ez esetben is maximum fél órát vesz igénybe, ám az ajkak akár 2 hétig is dúzzadtak maradhatnak. A hyaluronsav a befecskendezést követően 9-12 hónappal szívódik fel teljesen, ekkor kell a kezelést ismételni.

Hogyan zajlik a tartós ajakfeltöltés?

Akik a hyaluronsavtól és a kollagéntől tartósabb eredményre vágynak, azoknak implantátumot helyeznek az ajkaikba, vagy saját testzsírjukkal töltik azt fel. A testidegen anyagok használata bár elterjedt megoldás, ezen módszer használata mégsem ajánlott a száj feltöltés során, ugyanis a szervezet idővel mindenképpen felismeri az idegen anyagokat, így azok körül nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb gyulladás fog kialakulni.

Ajakfeltöltés saját zsírral:

A tartós ajakplasztikai módszerek egyike a saját zsír feltöltés. A módszer dr Jay Calvert hollywoodi sebész nevéhez fűződik. Ha az ajakfeltöltést saját zsírral végzik, a páciens egyéb testtájairól (általában has vagy fenék) származó zsírt és szöveteket töltenek a szájban kialakított üregekbe. Bár a tartós eredményű ajak plasztika módszerek közül ez a legtermészetesebb, olyan értelemben, hogy nem kerül idegen anyag a szervezetbe, még ezt is csak olyan esetekben ajánlják a szakemberek, amikor egy komolyabb sérülés után, szinte újjá kell építeni a szájat. Korrekciós szépészeti beavatkozásoknál nem javasolt! A saját zsírral történő ajakfeltöltés után a regenerációs idő egy-két hét, mely alatt a páciens a megváltozott tulajdonságai miatt „idegennek” érezheti saját ajkait.

Tartós ajakplasztika Permalip implantátummal:

A Permalip egy szilikon alapú ajak implantátum, mely tartósan vastagítja az ajkakat. Itthon talán ez a legelterjedtebb módszer a tartós ajakfeltöltésre. A Permalip méretei állíthatóak. A beavatkozás nagyjából egy órát vesz igénybe, a beavatkozást követő felépülés pedig hozzávetőlegesen két hétig tart.

Mi az ajakfeltöltés ára?

A szájfeltöltés árai nagyban függnek attól, milyen orvost, és milyen módszert választunk. Az ideiglenes szájfeltöltés esetén az árak nagyjából 70 és 100.000 Ft között mozognak, amennyiben megbízható orvost szeretnénk, míg a tartós Permalip implantátumok esetében, csupán az implantátumára 160.000 Ft ajkanként, ehhez jön a szájplasztika elvégzésének a díja.

Kapcsolódó cikkek:

 

Összes cikk a témában